תבשיל תפוחי אדמה, אורז ועדשים ירוקות מתכון נדיר

תבשיל תפוחי אדמה, אורז ועדשים ירוקות מתכון נדיר

זמן הכנה: כ-40 דקות

מרכיבים:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות היטב
  • 1 כוס אורז, שטוף היטב
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את תפוחי האדמה: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים עדשים ותבלינים: מוסיפים למחבת את העדשים הירוקות, הכורכום ו-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-10 דקות.
  3. מוסיפים אורז ומים: מוסיפים את האורז, המלח ו-2 כוסות מים נוספות. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15-20 דקות, או עד שהאורז והעדשים רכים.
  4. בודקים את המוכנות: אם נראה שהאורז והעדשים עדיין לא רכים מספיק, ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים, לערבב ולבשל עוד כמה דקות.

הגשה: מגישים חם, ניתן לקשט בעשבי תיבול טריים קצוצים.

צילום והכנה: עינב

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *