זמן הכנה: כ-40 דקות
מרכיבים:
- 2-3 כפות שמן זית
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
- 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות היטב
- 1 כוס אורז, שטוף היטב
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מטגנים את תפוחי האדמה: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה קלה.
- מוסיפים עדשים ותבלינים: מוסיפים למחבת את העדשים הירוקות, הכורכום ו-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-10 דקות.
- מוסיפים אורז ומים: מוסיפים את האורז, המלח ו-2 כוסות מים נוספות. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15-20 דקות, או עד שהאורז והעדשים רכים.
- בודקים את המוכנות: אם נראה שהאורז והעדשים עדיין לא רכים מספיק, ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים, לערבב ולבשל עוד כמה דקות.
הגשה: מגישים חם, ניתן לקשט בעשבי תיבול טריים קצוצים.
צילום והכנה: עינב