הקציצות המושלמות: טעם של בית בכל ביס!
אם יש דבר אחד שכולם אוהבים, זה קציצות. אמנם לא תמצאו קציצות בסופרמרקט הכי יקר בעיר, אבל כאן אני אתן לכם מתכון שיגרום לכם לשכוח מכל אלה. הנשק הסודי של כל בשלנית הוא היכולת לרגש עם קציצה! אז למה אתם מחכים? בואו נתחיל!
מרכיבים – מה תצטרכו?
- 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר)
- 1 בצל בינוני – כי בצל זה לא רק ירק, זה חובה!
- 2-3 שיני שום – כדאי לשים תוך כדי הנעת הראש במוזיקה רועשת.
- 1 ביצה – כדי להחזיק את הכל יחד, לא כמו מערכת יחסים שהייתם רוצים לשכוח.
- 3/4 כוס פירורי לחם – או לפי מצב הרוח שלכם.
- תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה חריפה – כי אף אחד לא רוצה קציצה משעממת!
איך עושים את זה – שלב אחרי שלב
שלב 1: הכנת התערובת
קחו את הבשר הטחון ונסו לחשוב עליו כעל פרויקט שיפוטי – הוסיפו אליו את הבצל הקצוץ, השום, הביצה ופירורי הלחם. אל תחששו לקשקש בידיים – זו דרך מצוינת לשחרר מתח!
שלב 2: מתבלים, מתבלים!
לא לשכוח להוסיף את התבלינים! הרי קציצה לא יודעת לשיר, אבל היא בהחלט יכולה לרקוד על הלשון שלכם. פשוט תערבבו הכל ותגידו “יופי!”
שלב 3: טיגון או אפייה? מה עדיף?
אפשר לטגן במחבת עם שמן חם, או לאפות בתנור ב-180 מעלות. אם אתם בעניין של בריאות – אז תנור; אם אתם בעניין של פינוק – טיגון!
שאלות ותשובות – כל מה שרציתם לדעת על קציצות!
- אפשר להכין קציצות צמחוניות? בטח! תחליפו את הבשר בטופו או קינואה.
- למה תוספת של פיטרוזיליה? כי זה עושה לכם את הצבע כמו באינסטגרם!
- מה עושים אם הקציצות יוצאות יבשות? אין שום בעיה! שוללים אותן מהלתק אז מטעימים עם רוטב עגב tomates!
- אפשר להכין קציצות במיקרו? יש אפשרויות, אבל זה יהיה כמו לשמוע שיר אהבה במינון גבוה – לא מומלץ!
ובכן, אחרי כל העבודה הזאת אתם חייבים לנסות את הקציצות המהממות שהכנתם! עם סלט בצד והכנסת הבית, אני מבטיחה לכם טעם של בית והנאה מרובה. בתיאבון!