לחם כוסמת – אבולוציה טעימה מהיוונים הקדומים!
האם אתם רוצים להכין לחם שיעלה את רמזי החמצה שלכם לשלל רמות? אז למה שלא תנסו לחם כוסמת? בואו נתחיל ונתלהב מעונג הבישול! אני יודעת, אתם שואלים למה הכוסמת והאם היא בכלל קשורה לסלטים בריאים? אז התשובה היא נכון, אבל הלחם הזה כבר יכניס אתכם לעידן החדש של האפייה!
מה זה בכלל כוסמת? ומה הקשקוש הזה?
אז קודם כל, כוסמת זה לא חיטה, זה לא אורז, זה באמת כוסמת! בעצם מדובר בגרגרים קטנטנים שמגיעים אלינו מבית הגידול של היוונים. נכון, היוונים לא המציאו רק סלטים! אז אם אתם שואלים את עצמכם האם זה טעים, התשובה היא – בהחלט!
תכנים לסוגי הבצק
- 250 גרם קמח כוסמת
- 500 מ"ל מים חמים (לא לשכוח, שלא יהיו רותחים!)
- 5 גרם מלח
- 10 גרם שמרים טריים או 5 גרם שמרים יבשים
- 1 כף דבש (או כל מתיקות אחרת שאתם אוהבים – גם סוכר יעבוד גם טוב)
איך מכינים את הלחם המושלם? מתכון ב-3 שלבים!
שלב 1: תחילה, נקח את השמרים ונתערבב עם הדבש במים החמים. אם השמרים מתחילים לרקוד, זה סימן מצוין!
שלב 2: הוסיפו את קמח הכוסמת והמלח, וערבבו היטב. כשתקבלו בצק דיברני, לא משנה כמה פעמים הוא התעורר – שימו אותו בתבנית ואפשרו לו לנוח וחזון האפייה שלכם יגיע!
שלב 3: אחרי 30 דקות של מנוחה (אולי הכוסמת חצתה את הזן האוריגינלי שלה), הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אפייה של 40-50 דקות, קחו את הלחם לחברים לראות אם הם מזהים את ההפתעה!
איזה שאלות נפוצות לגבי לחם כוסמת? הנה כמה תשובות!
- שאלה: למה משאירים את הבצק לנוח?
תשובה: כי גם הבצק צריך הפסקה! - שאלה: אפשר לשנות את המתכון?
תשובה: בוודאי, תוסיפו זיתים, אגוזים או אפילו גבינת פטה! - שאלה: הלחם כבד?
תשובה: הכוסמת קלה כמו רוח, אבל אולי תרגישו קצת יותר מלאים! - שאלה: מה אפשר למרוח על הלחם?
תשובה: גם חמאת בוטנים, גם גבינת שמנת, מה שבא לכם! - שאלה: איך אני מביאה את הלחם לחיים?
תשובה: עם חברים ויין, הכל הרבה יותר טעים!
אז זהו! אחרי כל הבקשות והדילמות, אתם לגמרי מתקדמים לעבר התמחות בלחם כוסמת. שימו לב, התוצאה הסופית עשויה לשגע אתכם. אל תשכחו, לחם כוסמת זו לא רק פחמימה, זו אמנות המודרניזם החדשה שלכם במטבח! בתיאבון!