חובבי השניצלים שביננו, הגיע הזמן לגרסה משודרגת ובריאה בטירוף – שניצל תירס אפוי בתנור! השילוב של פירורי תירס פריכים, עוף עסיסי ואפייה בתנור (במקום טיגון) יוצר חוויה קולינרית מעולה שלא תפסיק להפתיע. והכי חשוב – המתכון הזה לגמרי ללא גלוטן, אז גם רגישים יכולים להתענג בלי דאגות.
זמנים וכמויות להכנה
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 25-30 דקות
- סה"כ: 40-45 דקות
- כמות: 4 מנות נדיבות
- דרגת קושי: קל
אם אתם מחפשים שדרוג מגניב לשניצל הרגיל, או סתם דרך טעימה יותר להכניס עוף ותירס לתפריט – המתכון המשגע הזה בדיוק בשבילכם. הוא פשוט, מהיר, מלא טעם וטוב לבריאות. פשוט WIN-WIN מכל הכיוונים!
העיקרון פה הוא להחליף את הקמח המצופה בפירורי תירס גסים, שהולכים להפוך בתנור לקראנץ' מטורף. התירס מוסיף טעם מתוק-מלוח מעניין ומרקם פריך וממכר. בנוסף, במקום הטיגון השמן, השניצלים נכנסים לתנור לוהט שמקפיץ את הציפוי ושומר על העוף רך ועסיסי. מממ.. כבר מריירים?
חומרים מומלצים להכנה
- 4 חזות עוף טריות
- 1 כוס קמח תירס דק (פולנטה)
- 1 וחצי כוסות פירורי תירס גסים (אפשר להכין בבית ממיקс תירס יבש או קופסאות)
- 1/2 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 ביצים גדולות
- תרסיס שמן קנולה או שמן זית למריחה
חשוב לציין שהמתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן, כי אין בו קמח חיטה כלל. קמח התירס הוא למעשה גרגרי תירס טחונים, והוא מספק מרקם פריך מעולה בלי החשש מגלוטן. רק תוודאו שאתם משתמשים בקמח תירס נקי שלא עבר עיבוד במפעל שמכיל גם חיטה.
לגרסה טבעונית של המתכון, פשוט תחליפו את הביצים בחצי כוס של מים מעורבבים עם 2 כפות זרעי פשתן טחונים. זה ישמש כ"דבק" נהדר לפירורים ויחזיק מעמד גם באפייה.
איך מכינים?
חיממו תנור ל-200 מעלות והתחילו להכין את התערובות:
- בקערית גדולה, ערבבו היטב את קמח התירס, פירורי התירס, המלח והתבלינים.
- בקערית אחרת, טרפו את הביצים עם מזלג עד שהן אחידות.
- סדרו את חזות העוף על משטח עבודה ומרחו על שני הצדדים תרסיס שמן.
- טבלו כל חזה בנפרד קודם בביצים, ואז בתערובת פירורי התירס. לחצו היטב כדי שהפירורים יידבקו מכל הצדדים.
- העבירו את החזות המצופות לתבנית אפייה עם רשת ומרחו שוב מעט שמן מעל.
- הכניסו לתנור החם ואפו במשך 25-30 דקות או עד שהשניצלים זהובים ופריכים והעוף מבושל היטב.
- הוציאו בזהירות מהתנור, תנו "לנוח" 5 דקות על רשת והגישו חם עם הרבה ירקות!
יתרונות בריאותיים של המרכיבים
- תירס מכיל הרבה סיבים תזונתיים, שמסייעים למערכת העיכול ותורמים לתחושת שובע.
- עוף הוא מקור מצוין לחלבון רזה, ברזל וויטמינים מקבוצה B.
- הימנעות מטיגון עמוק מורידה את כמות השומן והקלוריות במנה.
- תבלינים כמו פפריקה תורמים צבע וטעם עם יתרונות נוגדי חמצון.
- השניצלים הללו מושלמים לדיאטה ללא גלוטן ומתאימים לרגישויות מזון.
שדרוגים מנצחים לשניצל
רוצים להפוך את השניצל הכי טעים שיש לארוחה משודרגת? יש לי כמה רעיונות מפתיעים:
- כתשו בפוד פרוססור כוס פירורי נאצ'וס מתובלים והחליפו איתם חלק מפירורי התירס.
- הוסיפו לתערובת הפירורים 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת ומעט שבבי צ'ילי יבש.
- גלגלו את החזות המצופות בשומשום לבן/שחור קלוי לפני האפייה.
- פזרו על השניצל האפוי מעל עירית קצוצה דק, פטרוזיליה ולימון סחוט.
- הגישו לצד סלסת אבוקדו פיקנטי, כרוב אדום כבוש או ריבת צ'ילי מתוקה פיקנטית.
שאלות ותשובות שכיחות
האם אפשר להכין את השניצלים מראש? בהחלט! אפשר לצפות את החזות בפירורים ולהניח בשכבה אחת בתבנית עם נייר אפייה. כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר עד יומיים לפני האפייה. כשמוכנים לאכול, פשוט תכניסו את התבנית עם השניצלים לתנור שחומם מראש. ככה תוכלו ליהנות ממנה טרייה וחמה בכל רגע נתון.
מתכון השניצלים נשמע קל מדי, האם הוא באמת טעים? יופי של שאלה! דווקא הפשטות של המתכון היא זאת שהופכת אותו לכל כך טעים. כשנותנים למרכיבים האיכותיים והטבעיים לדבר בעד עצמם, קורה קסם. טעם התירס הטהור והמתקתק בציפוי, העסיסיות של חזה העוף, פריכות האפייה – הכל מתחבר למנה מאוזנת בטעמים. אין צורך במרכיבים מסובכים או בתהליך ארוך בשביל אוכל נהדר.
אני לא מצליח למצוא פירורי תירס במרקט, מה עושים? אל דאגה, זה קל מאוד להכין פירורי תירס טעימים ובריאים בבית. פשוט קנו שקית תירס קפוא/מיקס חטיפי תירס דלי שומן. מפשירים מעט, מפזרים את התירס על תבנית אפיה גדולה ומייבשים בתנור חם על 160 מעלות כ-30-40 דקות (מערבבים מדי פעם). כשגרגרי התירס יבשים וקשים, מעבירים למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים בגודל הרצוי. זה הרבה יותר זול וטעים מקניית פירורים מוכנים.
המתכון מספיק רק ל-4 אנשים, ואני צריכה הרבה יותר. איך להכפיל? המתכון הזה מאוד ידידותי להכפלה או אפילו לשילוש! כל מה שצריך זה לשמור על היחסים בין הכמויות. למשל, אם רוצים להכין 8 מנות, מכפילים את כל המרכיבים פי 2 – חצי קילו חזות עוף, 2 כוסות קמח תירס, 3 כוסות פירורי תירס, 4 ביצים וכו'. אם משלשים ל-12 סועדים, אז מכפילים פי 3. חשוב גם להשתמש בתבניות אפייה יותר גדולות כדי שהשניצלים לא יהיו צפופים מדי. המטרה היא שלכל שניצל תהיה "מרחב נשימה" כדי להשחים ולהפוך קריספיים.
האם אפשר להקפיא את השניצלים לאחר האפייה? זה אפשרי, אבל לא אידיאלי מהחוויה שלי. הפריכות והטריות של השניצלים האפויים היא מה שהופך אותם למיוחדים כל כך. לאחר הקפאה, המרקם עלול להיות יותר גומי ולח. עדיף להקפיא לפני האפייה כמו שהמלצתי קודם, או פשוט לשמור במקרר ליום-יומיים ולחמם בתנור לפני ההגשה. אם אין ברירה והייתם חייבים להקפיא – עדיף להפשיר באיטיות במקרר ולחמם בתנור חם מאוד לזמן קצר, בשביל "להחזיר" את הקראנץ'.
טוב חברים, זהו! עכשיו אתם מצוידים בכל הידע והתובנות להכנת השניצלים הכי בריאים, פריכים וטעימים בעולם. אז תנפנפו לשלום לשניצל הקמח השמן, ותפנו מקום על הצלחת לגרסה המשודרגת והמפתיעה הזאת.
מבטיחה לכם שזה יהיה להיט גם אצל המבוגרים וגם אצל הקטנטנים. תהנו מכל ביס עסיסי ופריך, ותרגישו טוב עם הבחירה הקולינרית המנצחת שלכם. וכמובן, אל תשכחו לשתף אותי ואת כל העולם בתמונות וחוויות מהמטבח – כי אין דבר כיפי יותר מלחגוג ביחד אוכל טוב ובריא!