איך להכין קציצות פלאפל ירוקות עם טחינה ביתית מדהימה – ובריא יותר מהפלאפל מהדוכן!
אז ביום חמישי, כשכל השכונה מתכננת לצאת להזמין פלאפל, אתם תעמדו במטבח שלכם כאילו אתם השפים של "מ-masterchef" ותכינו קציצות פלאפל ירוקות שיפילו לכולם את הלסת. לא מאמינים לי? תישארו איתי וגלו איך עושים את זה, וגם תיהנו מפלאפל שלא יושב עליכם כמו אבן!
מה צריך בשביל ה"ביס" המושלם? 🤔
- 1 כוס חומוס (מומלץ חומוס מבושל – למרות שלא חייבים, זה סיפור אחר)
- 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה (כן, כן, ירוק זה טעים!)
- 1 בצה גדולה (לחיים, כאילו זה יכנס לכם למצח)
- 2 שיני שום
- 2 כפות קמח (לא יקרה לכם שום דבר, תאמינו לי)
- 1/2 כפית כמון (לתוספת טעם מזרחי, מה שנקרא)
- מלח ופלפל (לעונג מרבי)
ואיך מכינים את זה? אמרו "אחלה פלאפל"! 🥙
אז בואו נתחיל במסע שלנו:
- שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד שהכל מתערבב כמו שצריך. תהיו חכמים, לא יותר מדי – אל תשכחו שיש כאלה שאוהבים את זה גס!
- שמים את התערובת בקערה לתנוחת מנוחה – לפחות 30 דקות – לא גורעים את זה!
- בזמן שהתערובת ממתינה, אנחנו נכין את הטחינה. זה קל כמו לקמט חיישן!
איך מכינים טחינה מדהימה? 😍
לגמרי טחינה! (ולא מתכוון לטחינה שהבאתם מהמכולת)
- לוקחים 1/2 כוס טחינה גולמית.
- מוסיפים מים עד שהתערובת נעשית קרמית ועדינה – אתם יודעים, טחינה של ליטר מים לא תשנה לכם משהו.
- מוסיפים מיץ מלימון – כי אין טחינה בלי חומציות!
- להוסיף שום, מלח, ופטרוזיליה קטן – ותראו איזה יופי!
כמה טיפים שיעשו לכם חיים קלים 🍽️
- אם אתם לא רוצים ליפול על כל התפריט – תעשו זאת בטיגון. גם בטוסטר זה עובד!
- תשמרו את הקציצות המוכנות במקפיא, הם נשארות טעימות במשך שבועות שלמים!
- חשוב לדעת – פלאפל היא לא רק אוכל, היא מסורת!
שאלות ותשובות! 💁♂️
שאלה: אפשר להחליף את החומוס?
תשובה: לא, אלא אם אתם מתכננים לצאת מהקוביה הקטנה שלכם!
שאלה: זה ידרוש ממני הרבה זמן?
תשובה: אם איזה שעה, כנראה שלא!
אז זהו חברים! אם עקבתם אחרי כל שלב, אתם בדרך להיות הכוכבים של הפלאפל בשכונה! אל תשכחו לשתף ולטפח צנוע – כי זה אוכל טעים, ובשביל זה אנחנו כאן, לא?