האבוקדו: קלוריות, יתרונות ופיקניק במדינה הטרופית
אם פעם הייתם סבורים שהאבוקדו הוא רק תוספת לסלט שלכם, הגיע הזמן לבדוק לעומק את מה שהפרי הירוק הזה מביא לשולחן. שמא, תופתעו לגלות כמה קלוריות נמצאות באבוקדו ומה היתרונות הבריאותיים המפתיעים שלו.
אז כמה קלוריות באמת יש באבוקדו?
אבוקדו הוא פרי עשיר שבדרך כלל הכמות הקלורית בו עשויה להפתיע. אם חושבים על זה, לאבוקדו אחד בגודל בינוני (כ-150 גרם) יש לערך 250 קלוריות. לעומת זאת, כשמתייחסים לכל היתרונות הבריאותיים שלו, אפשר להגיד שהקלוריות הללו משתלמות.
- אבוקדו מכיל כ-20 גרם של שומנים בריאים, המהווים מקור מצוין לאומגה 3.
- כחמישית מהכמות הקלורית מגיעה ממקורות פחמימתיים, ואולי גם זה חלק מהקסם.
- כמובן, כמובן, חשוב לזכור את הערך התזונתי – הוא מספק ויטמינים ומינרלים רבים.
כמה קלוריות באבוקדו לעומת פרות אחרים?
כשהשאלה היא קלוריות, תמיד טוב להשוות. אז איך האבוקדו מתמודד מול פרות אחרים?
- בננה: כ-105 קלוריות.
- תפוח: כ-95 קלוריות.
- אפרסק: כ-59 קלוריות.
כפי שניתן לראות, האבוקדו הוא לא בדיוק הפרי הקליל ביותר, אך אם מסתכלים עליו כעל מזון עם יתרון, מדובר בעסקה לא רעה בכלל.
יש בזה הרבה חומצות שומן טובות!
לאחר שדיברנו על הקלוריות, כדאי לדבר גם על מה שמא وراء המספרים – החומצות השומן! הן לא רק טובות, אלא גם לא משמינות אם אוכלים אותן במידה.
- חומצה oleic – זו העוגן של כל המזון הבריא.
- חומצות שומן בלתי רוויות – מקטינות את הסיכון למחלות לב.
מה היתרונות הבריאותיים של האבוקדו?
אז באיזה אופן האבוקדו תורם לבריאות שלנו? אולי תופתעו לגלות:
- חתך בלחץ הדם: עשיר באשלגן שמסייע בהפחתת לחץ הדם.
- התמודדות עם דלקות: בזכות האנטי אוקסידנטים.
- בריאות העור: השומנים הבריאים מסייעים בשמירה על עור לח ומזין.
באיזה אופן אפשר לשלב אבוקדו בתפריט היומי?
מרגישים שהאבוקדו חונק את הסלט שלכם? יש עוד דרכים טובות לשלב אותו:
- כפית של אבוקדו על טוסט.
- מרק אבוקדו – כן, זה קיים!
- שייק אבוקדו טעים עם פירות.
השאלות הכי נפוצות על אבוקדו
1. האם אפשר לאכול אבוקדו כל יום?
בהחלט! אם אוכלים בכמות מתונה, האבוקדו יכול להיות חלק בריא מהתזונה היומית שלכם.
2. האם האבוקדו משמין?
תלוי בכמות! הקלוריות עשויות להצטבר, ולכן מומלץ לא לשכוח לצרוך אותו במידה.
3. האם האבוקדו מתאים לדיאטה?
כן! בזכות השומנים הבריאים והחומרים המזינים, גודל המנות יכול להתאים לדיאטה.
4. איך בוחרים אבוקדו טוב?
חפשו אבוקדו רך אך לא רך מדי – זה סימן לכך שהיה בשלה מסויימת.
5. מה כדאי לדעת על האחסון?
אם רוצים להאט את תהליך ההבשלה, שימו את האבוקדו במקרר. אחרת, הניחו אותו במקום חם.
לא יחסרו תועלות באבוקדו. בינתיים, במקום לקרוא על קלוריות, למה שלא תנסו להכין סלט עם אבוקדו ותגלו את כל היתרונות בעצמכם? אם כבר עכשיו קיבלתם רעיונות, מדוע שלא תאשימו את המאמר הזה אם תתאהבו בפרי הירוק? אז קדימה, בשרוול המיומן – האבוקדו מחכה שם!