איך לעשות פאי רועים כמו מקצוען – וגם להרשים את השכנים!
אז אתם מחפשים מתכון שיעשה "וואו" על שולחן השבת? הגיע הזמן לפאי רועים, האוכל המנחם שיגרום לכולם להרגיש כאילו הם מגיעים לגן עדן. ככה זה: שילוב של בשר טחון, ירקות עם גרסה מפנקת של פירה מעל. כשראיתי את המתכון הזה לראשונה, חשבתי "מה יכול להשתבש?" ובכן, חכו חכו, אני אשתף אתכם בכמה טיפים שבטוח יעזרו לכם!
מה נצטרך? (כן, זה מתכון קל!)
- 400 גרם בשר טחון (עוף, בקר או מה שתרצו)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזר, מקולף וקצוץ
- 1 כוס אפונה קפואה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 4 תפו”א גדולים, מקולפים וחתוכים לקוביות
- חצי כוס חלב
- 2 כפות חמאה
- מלח, פלפל, ושום כתוש לפי הטעם (כי למה לא?)
איך מכינים את הפאי הזה? (פשוט, לא?)
שלב 1: לבשל את התפו”א
מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את קוביות התפו”א ומבשלים עד ריכוך (ככה נדע שזה מתכון טעים!).
שלב 2: הכנת המילוי
במחבת על חום בינוני, מטגנים את הבצל עם הבשר עד שהכל משחים. מוסיפים את הגזר, האפונה ורסק העגבניות. תפגשו אותם היטב!
שלב 3: הכנת הפירה
מועכים את התפו"ע המבושלים עם החלב והחמאה, מוסיפים מלח ופלפל (או השום שאמרנו קודם). שימו לב, אל תעשו את זה יותר מדי, כי זה עלול להפוך לדייסה!
שלב 4: הרכבה ואפייה
שמים את תערובת הבשר בתבנית, ומגרדים מעל את הפירה. אופים במשך 25 דקות בתנור ב-180 מעלות, עד שהפירה מזהיב.
שאלות ותשובות: רגע, יש לי כמה שאלות!
שאלה: אפשר להשתמש בבשר אדום ואז לשים קצת גבינת גבינה מעל? יופי של רעיון!
תשובה: בהחלט! גבינת מוצרלה תמיד עושה את העבודה!
שאלה: תוצרת הבית? מה עם המצרכים?
תשובה: ברור! אפשר כמובן להחליף את הבשר בטופו או כל דבר אחר למי שאוהב ירקות!
שאלה: מה לגבי תוספות?
תשובה: למה לא? תפו”א זה סבבה, אבל איך לגבי דלעת או קישואים בקיץ?
לסיום – תהנו ואל תשכחו לשתף!
אז הנה, יש לך פאי רועים שיכול להביא את הבית שלך למקום של כבוד. אל תשכחו להכניס את האהבה שלכם למתכון, כי זה מה שעושה את כל ההבדל!