לביבות גבינה אפויות
מצרכים:
- 250 גרם גבינה בולגרית או פטה
- 200 גרם גבינת פילדלפיה או גבינה לבנה
- 100-150 גרם גבינה צהובה (גאודה, עמק, קשקבל)
- 5-6 גבעולי בזיליקום (או עשבי תיבול אחרים: אורגנו, טימין, פטרוזיליה)
- 5 ביצים גדולות (L)
- 1 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
- ⅔-⅓ כוס קמח שקדים
- קורט מלח הימלאיה או אטלנטי
- מעט פלפל שחור גרוס
לביבות גבינה
מתכונים נוספים
פשטידת קישואים פרווה קלה – המתכון המשגע שכולם יאהבו
לזניה בשמל פטריות – המתכון המושלם שיגרום לכם לרצות עוד
ריזוטו פטריות עם שמן כמהין – המתכון האגדי שתמיד רציתם
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, מגררים את הגבינה הבולגרית או הפטה (אפשר גם למעוך במזלג).
- מוסיפים את גבינת הפילדלפיה, הגבינה הצהובה המגוררת ואת כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
- משמנים תבנית שקעים (מאפינס) קלות, רק כדי ליצור צורה ללביבות (אם נסדר בתבנית רגילה, הלביבות ישטחו ויתחברו).
- ממלאים כל שקע בתערובת הלביבות, לא עד הסוף.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דקות, או עד שהלביבות מתייצבות ומשחימות.
בתאבון!
מתכון של ליאת דוד.