זמן הכנה: 5 דקות זמן אפייה: 20 דקות
מצרכים:
- חצי כוס טחינה גולמית
- 2 כפות סילאן
- 4 ביצים
- כוס קמח תפוחי אדמה
- כפית אבקת אפייה
- חצי כפית מלח
- מעט שומשום
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו היטב את הטחינה והסילאן.
- הוסיפו את קמח תפוחי האדמה, המלח ואבקת האפייה וערבבו היטב.
- טרפו את הביצים בקערה נפרדת והוסיפו אותן לתערובת שבקערה הגדולה. ערבבו עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
- שפכו את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- פזרו מעל את השומשום.
- הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו כ-20 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
טיפ: ניתן להגיש את העוגה חמה או קרה, עם תוספת של סילאן מעל.
מתכון של אורה ארגוב.