מאפה פילו חגיגי במלית גבינות ועירית

מאפה פילו גבינות במילוי גבינות

מאפה פילו חגיגי במלית גבינות ועירית

מרכיבים:

  • 8 יריעות פילו
  • 200 גרם גבינת טוב טעם/טבורוג/כנען
  • 250 גרם גבינת פטה/מלוחה
  • 2 ביצים
  • מלח לפי הטעם
  • 3 ענפי טימין, עלים בלבד
  • 6-10 גבעולי עירית קצוצים (לפי הטעם)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי (או לפי מידת החריפות הרצויה)
  • ספריי שמן זית

מתכונים נוספים

פיצה נפוליטנית מתכון מהיר ומוצלח במיוחד
עוגת סולת תפוזים וקוקוס ב-10 דקות (מתכון בליסטי!)
סלט כרוב וחמוציות עם רוטב נפלא (מתכון חובה!)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלית: בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל הגבינות, ביצים, עלי טימין, עירית קצוצה, צ'ילי, מלח ופלפל שחור.
  2. מרכיבים את המאפה:
    • פורסים שתי יריעות פילו אחת על השנייה, כאשר השנייה חופפת מעט את הראשונה. מרססים קלות בשמן זית.
    • מניחים עוד שתי יריעות פילו מעל, מרססים שוב בשמן זית.
    • מניחים בקצה הארוך של היריעות הכפולות חצי מכמות המלית, ומגלגלים לרולדה ארוכה.
    • מניחים את הרולדה בתבנית עגולה משומנת ומחברים את הקצוות. מרססים מעט שמן זית מעל.
  3. חוזרים על הפעולה: חוזרים על שלבים 2-3 עם 4 יריעות הפילו הנותרות, ומניחים את הרולדה השנייה בתבנית לצד הראשונה.
  4. אופים: אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה יפה (כ-30-40 דקות).

טיפ: ניתן לגוון במלית ולהוסיף עשבי תיבול אחרים או ירקות קצוצים כמו תרד או פטריות.

מתכון של מדי רואקי.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *