שלמות של מילפיי שמעלפת את כל החושים
מילפיי היא בהחלט אחת הקלאסיקות המהממות של עולם הקינוחים. היא מייצגת את החוקיות של "שכבות בין שכבות", עם טעמים שמתפרצים לתוך הפה שלכם ומשאירים טעם של עוד. אתם יודעים את זה, ברגע שאתם לוקחים ביס, אתם מוצאים את עצמכם בעמקי גן עדן הקולינרי, כך שזה לגמרי אחד מהקינוחים שתרצו לספר עליו לחברים שלכם. אם אתם מחפשים קינוח שמצליח לשבור את השיאים, ולשאול "איך זה יכול להיות כל כך טעים?", המילפיי הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים. ללקק את האצבעות? זה יקרה!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי والمנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- זמן קירור: 3 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8 מנות מדהימות
קינוח כזה דורש סבלנות ודיוק, אבל ברגע שתשקיעו את המאמצים, תגלו את המתיקות שבהכנה הזו, ותחגגו על כל ביס וביס. מה שהכי קוסם במילפיי הוא השילוב המושלם של השכבות הבצקיות עם קרם הווניל והפרי הטרי שסוגרים את הפינה, ובאמת שלא מדובר כאן בעוד קינוח פשוט.
הרכיבים הדרושים
על מנת לבנות את הקסם הזה, נדרשים לנו מספר מרכיבים בסיסיים שיביאו למטרה הרצויה. הנה רשימת הרכיבים העתיקים והמאוד טעמים שאסור לכם לוותר עליהם:
- 500 גרם בצק עלים (רצוי קפוא)
- 2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- 250 מ"ל חלב
- 2 חלמונים
- 50 גרם קורנפלור
- 1/4 כוס שוקולד מריר מגורר לקישוט
- פירות טריים לקישוט (כמו תותים, קיווי או פירות יער)
כמובן, שאפשר לשדרג לפי טעמכם – אם זה עם פירות שונים, או שוקולד חלב או לבן. המטרה היא ליהנות!
שלבי ההכנה
כדי להגיע לתוצאה הנמוכה, חייבים לשים לב לכל פרט ופרט. עם המילים הבאות תתחילו את המסע למילפיי המושלם:
- נפנים את הבצק עלים למשטח עבודה מקומח וחתכו ל-12 ריבועים בגודל 8×8 ס"מ.
- הניחו את ריבועי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- חממים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
- אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהבצק זהוב ופריך.
- לוקחים את הבצק המוכן ומניחים אותו להירגע על רשת קירור לזמן קצר.
- בזמן שהבצק מתקרר, הכינו את קרם הווניל: בסיר קטן, מחממים את החלב עם תמצית הווניל עד רתיחה.
- בקערה נפרדת, שוברים את החלמונים ומערבבים עם אבקת הסוכר והקורנפלור עד שהכל מתמזג.
- מוסיפים את החלב הרותח לתערובת החלמונים ומערבבים במהירות.
- מחזירים את הכל לסיר ומביאים לרתיחה שוב על חום נמוך, עד שהקרם מסמיך.
- מניחים לקרם להתקרר בטמפ' החדר.
- שמים את השמנת המתוקה בקערה, ומקציפים עד קצפת רכה.
- מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך קרם הווניל המקורר.
- כשהבצק התקרר, חתכים כל ריבוע לשניים לאורכו.
- לוקחים ריבוע אחד ומניחים עליו שכבת קרם, ואז ריבוע נוסף, ועוד קצת קרם.
- סוגרים עם ריבוע שלישי, ומקשטים בשוקולד המגורר ובפרי הטרי שלכם.
- מניחים במקפיא כשעתיים כדי שהכל יתייצב.
הנה, כשתסיימו עם השלב האחרון, זה הזמן להיכנס למצב של המתנה. ובזמן הזה, אתם יכולים לפנטז על כל אווריריות הבצק והקרם המושלם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, כמיטב המסורת, תמיד אפשר להוסיף טוויסטים מרגשים. כמה רעיונות לשדרוגים שיכולים לקחת את המילפיי שלכם לשלב הבא כוללים:
- להוסיף לקרם הווניל טיפה של ליקר או תמצית פרי כדי להקנות לו טעם נוסף.
- לשים על כל שכבת קרם פירות עם טעמים מיוחדים כמו פירות יער או תותים.
- לשדרג עם רוטב שוקולד מעל כל מנה.
- לנסות בצקים בטעמים שונים – כגון בצק שקדים או קקאו.
כל סטיילינג עובר דרך הידיים שלכם – אתם יכולים להיות ממש כמו שפים מקצועיים, רק בבית!
שאלות ותשובות
איך אני שומר על המילפיי מפני רטיבות?
עליכם לשמור עליו במקרר בכלי אטום, וכך הוא יישאר פריך וטעים למשך כמה ימים.
האם אפשר להחליף את החלב במשהו אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב קוקוס, וזה יוסיף עוד טעמים מעניינים.
איך אני יודע שהמילפיי מוכן לאכילה?
כשהקרם מצטנן, ואלו שכבות הבצק והתוספות נטמעות אחד בתוך השני, אתם יודעים שזה הזמן לחגיגה!
האם אפשר להקפיא את המילפיי?
אפשר, אבל יש לקחת בחשבון שכאשר הוא מתעורר מההקפאה, ייתכן שהבצק לא יישאר פריך באותה מידה.
מה ניתן להחליף במקום אבקת הסוכר?
אפשר להשתמש בסוכר קונבנציונלי, אבל הוא עשוי לא להעניק את אותה מתיקות ועדינות.
האם המתכון הזה מתאים לאנשים רגישים לגלוטן?
כן, אפשר להכין אותו עם בצק עלים אפוי ללא גלוטן שנמצא בחנויות הטבע.
יש לכם טיפים לקישוט המילפיי?
כמובן! השתמשו בפרות טרים עם צבעים שונים לצבעוניות. אפשר גם להוסיף קמצוץ אבקת סוכר לפיזור בפיסוק סופי.
קיומו של ליקר נוסף – האם יש רעיון טוב לשדרוג?
בהחלט! ליקר רום או אמנדה יכולים להביא לטעמים מפתיעים ונפלאים.
איך לשמור על הטריות של המילפיי?
החזיקו אותו במקרר בכלי אטום, ולפני ההגשה תנו לו רגע בטמפ' החדר.
אילו פירות הכי מתאימים למילפיי?
פירות יער, תותים, וקיווי הם ההמלצה החמה, אך אפשר גם נתחי בננה יפיפיים.
אם אהבתם את המתכון של היום, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! בואו נפיץ את הטעמים האגדים של המילפיי!