מרכיבים:
- חצי כוס שמן
- 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
- 5 כפות רסק עגבניות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- בשר טחון (כמות לפי מספר הסועדים)
- 2 כוסות חיטה
- מים
- ביצים
- תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
- הכנת הרוטב: בסיר גדול, מחממים את השמן ומוסיפים מיד את הפפריקה והמלח. מערבבים בעדינות כחצי דקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב תוך כדי הוספת מים בהדרגה. ממשיכים לערבב ולהוסיף מים עד שהרוטב מאבד את חמיצותו (בערך שעה).
- הוספת החיטה: לאחר שעה, מוסיפים לסיר את החיטה, תפוחי האדמה והביצים. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של כל המרכיבים ועוד כ-2 ס"מ מעל.
- מבשלים את התבשיל על אש בינונית כחצי שעה.
- שלב הלילה: מכסים את הסיר ומניחים על פלטה חמה למשך הלילה.
- הגשה: מגישים חם ונהנים!
בתאבון!
מתכון של רבקה הרשקוביץ.