מתכון לסינבון: הסוד לקינוח המושלם בבית

מתכון לסינבון: הסוד לקינוח המושלם בבית

סינבון מושלם – מתכון שישאיר אתכם עם חיוך (וריח מתוק!)

אם אתם כמו רובנו, שממתינים שהשמש תזרח רק כדי לגלות שהמאפייה השכונתית שוב לא פתוחה, אתם במקום הנכון! היום אני הולכת לחלוק איתכם את המתכון שלי לסינבון (או בשמות אחרים: סינבון, סינבּון, והמאפה הזה שמעורר חלומות מתוקים). נכון, זה לא מתכון גנרי, אבל הוא איכותי, טעים, ובעיקר – קל להכנה! אז צאו לדרך עם החלום הלחמי שלכם!

המצרכים – כל מה שאתם צריכים כדי לייצר קסם!

  • 2 כוסות קמח (וגם קצת יותר, כדי לא לחיות על הקצה)
  • 1/2 כוס סוכר (שממתיק את החיים)
  • 1/2 כוס חלב (חמים! לא קוקי של פרסומות!)
  • 60 גרם חמאה (חמאה זה אהבה)
  • 2 ביצים (חדשניות, כמו החיים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • למלית: 1/4 כוס סוכר חום, 2 כפות קינמון, 30 גרם חמאה מומסת

איך מכינים? זה פשוט כמו לחייך!

שלב 1: הקסם מתחיל

תשקלו את החלב ותחממו אותו קצת – לא מרתיחים! זה כמו לחמם לבבות. הוסיפו את השמרים והסוכר. תנו לזה לנוח כ-10 דקות, עד שהשמרים יתעוררו כמו אתם אחרי קפה של בוקר.

שלב 2: לחבר את כל המדהים

בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הביצים, והמלח. הוסיפו את תערובת החלב והשמרים (אחרי שהשמרים עשו את העבודה) ולבסוף את החמאה המומסת. לשים עד שהתערובת תהפוך לבצק רך.

שלב 3: להכניס לתנור את כל האהבה

לאחר שהבצק התפחה, רדדו אותו לעלה, מרחו מעל את החמאה המומסת, פזרו את הסוכר החום והקינמון, גלגלו והרכיבו סינבונים!

שלב 4: הכניסו לתנור ובואו נהיה סבלניים (או לא)

אפו בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהסינבונים הזהובים והנפלאים יוצאים.

שאלות ותשובות שיכולות לעזור (ואולי גם להצחיק)

ש: למה סינבון בדיוק?

ת: כי הם מתוקים כמו השמחה שלנו!

ש: אוכל להמיר את הקינמון?

ת: כמובן, תנסו עם שוקולד! מי לא אוהב שוקולד?

ש: מה אם הבצק לא תופס?

ת: אולי גם הוא צריך קפה? שתסייעו לו להתעורר 🙂

ש: אפשר להכין קישורים נוספים?

ת: תלוי בכמה סינבון אתם רוצים! מה זה קישורים אם לא מתכון להנאה?

ש: מתי הוא הכי טעים?

ת: כשכל הבית ממלא בריח – ויש לכם חברים מסביב!

לסיכום, עם סינבון כזה, אתם לא רק תפתיעו את האורחים, אלא גם את עצמכם. תכניסו קצת אהבה למטבח שלכם ותיהנו מהכל! אז מה אתם מחכים? קדימה, לכו ואפו!

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *