חוויה מדהימה: תורמוס שהופך לכל חטיף מושלם
תורמוס, שמו אינו זר לאף אחד מאיתנו. אולי אכלנו אותו פעם באירוע משפחתי, אולי ראינו אותו בסופר. אבל מה עם להכין אותו בבית? המתכון הזה יוביל אתכם למסע אל עבר חטיף אגדי וטעים שאין כמותו. בתור הזהב של המזון הבריא, תורמוס הופך להיות כוכב אוכל דל פחמימות ומלא חלבון. אם אתם מחפשים משהו מדהים ומשגע שיביא אתכם ארוחת ביניים הכי טעימה שיש או נשנוש מרענן לחבר'ה, הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- לכמה מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את התורמוס המושלם, נצטרך מגוון מרכיבים פשוטים ומרגשים. כל רכיב תורם לא רק לטעם המעלף, אלא גם לערכים התזונתיים של המנה. אז הנה מה שנצטרך:
- 250 גרם תורמוסים יבשים (ניתן למצוא בכל חנות לדברי מזון)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס פרחי כרובית מבושלים (או כל ירק בריאותי אחר)
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח תפו”א (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח שקדים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל במסע הכנת התורמוס המושלם. זהו מתכון לא סביר שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולבקש עוד!
- להשרות את התורמוסים במים למשך לילה.
- לסנן את התורמוסים ולהעביר אותם לסיר עם מים רותחים. לבשל עד ריכוך (כ-40 דקות).
- לסנן את התורמוסים ולהניח להם להתייבש מעט.
- לאדות את הבצל והשום על חום בינוני עד ריכוך.
- למלא קערה גדולה עם התורמוסים המבושלים והמקולפים. להוסיף את הבצל, השום, פטרוזיליה ופרחי הכרובית.
- לערבב היטב עם הידיים עד שהתערובת מתאחדת.
- להוסיף את הביצים, קמח התפו”א, מלח ופלפל לפי הטעם ולערבב עד שהתערובת מעט נדבקת.
- לחמם שמן במחבת על חום גבוה.
- ליצור כדורים קטנים מהתערובת ולשטוף אותם באורח מדהים עד שהם מתחילים להשחים.
- לצנן על מגבת נייר כדי לספוג את השמן.
מרכיבים חלופיים
אוהבים גיוון? יש לכם רק תורמוסים קפואים? זה בסדר גמור. אפשר להשתמש בתורמוסים קפואים באותה צורה. אם תבחרו לשדרג את המתכון הזה, אפשר לשלב ירקות שונים כמו גזר, קישוא או אפילו תפו”א בגרסה מן הצומח.
שדרוגים ותוספות אפשריים
לא מזמן נשאלתי, מה מעשה כאשר רוצים להוסיף יותר טעמים וריחות לדברי מזון מבית? אתם יכולים להוסיף לתערובת עשבי תיבול נוספים כמו זעתר, אורגנו, או טימין, לשדרג את השמן לטיגון בשמן זית למנעד טעמים יותר עמוק. גם גבינת פטה מפוררת על גבי הכדורים אחרי הטיגון יכולה להביא טוויסט מעניין.
שאלות ותשובות
איך להשרות תורמוסים?
בהשקעה של לילה, פשוט מכניסים לשקית עם מים ומים. זה המפתח!
מה לעשות אם אין תורמוסים?
אפשר להשתמש בשעועית אחרת שתחליף את התורמוסים במתכון הזה.
האם אפשר להכין את המתכון בטבעוני?
בהחלט! גורם הביצים ניתן להחליף בחצי מ"ר רסק תפוחים, וזה יהיה מושלם!
כמה זמן ניתן לשמור את הכדורים במקרר?
אם שלכם נשארו הרבה, ניתן לשמור אותם עד 3-4 ימים.
האם אני יכול להשתמש באורז במקום קמח תפו”א?
כן, אפשר בהחלט להשתמש באורז לבן טחון באותו אופן.
למה כדאי למדוד את המים בתורמוסים?
כדי לא להשאיר אותם קפואים או סחוטים, כמה מים בשום אופן זה חשוב!
איך לשדרג את הצלחת?
הוסיפו גזר צלוי או רוטב יוגורט בין ירקות קלים ונפלאות על השולחן.
האם אפשר להכין מבצע?
כמובן! יש להכין כמות כפולה ולשמור על כמות ב"גמר" בשקית.
לא שואלים אם אני יכול ביותר שיטות?
כל שכיחות אפשרית כדי לקבל תוצאה מדוייקת וטעימה.
האם אפשר לאפות את הכדורים במקום לטגן?
בהחלט! מכניסים לתנור מעל ל-180 מעלות עד להשחמה.
מגיע לנו, החובבי המטבח, להתנסות במתכונים חדשים ומדהימים ממש כמו זה! תורמוסים שהכנתם בעצמכם הם חוויה שניתן לחלוק, לשתף ולהגיד לכולם עד כמה מדובר בחטיף ממש מיוחד. אל תתקמצנו, העבירו את מתכון התורמוס הבריא לחברים ובני המשפחה, ותנו להם לטעום את ההפתעה המעלפת!