סברינה ברוטב רום
זמן הכנה: כ-30 דקות זמן אפייה: כ-20-25 דקות
מצרכים:
לעוגה:
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים, מופרדות
לרוטב:
- 4 כוסות מים
- 1.5 כוסות סוכר
- 1/2 בקבוק תמצית רום
- 1 כפית תמצית וניל
לקצפת:
- 1 מיכל קטן שמנת מתוקה צמחית
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף סוכר
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלבונים: בקערת המיקסר, מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף גבוה ויציב.
- מוסיפים את שאר המרכיבים: מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים, השמן והקמח בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- אופים את העוגה: מרססים תבניות בשמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב, מרתיחים את המים והסוכר. לאחר שהסוכר נמס, מוסיפים את תמצית הרום ותמצית הוניל ומערבבים.
- טובלים את העוגה: לאחר האפייה, טובלים את הסברינה ברוטב החם.
- מקציפים את השמנת ומקשטים: מקציפים את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג הוניל והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקשטים את הסברינה בקצפת ודובדבנים.
בתאבון!
מתכון של הילה ליברטי.