קבלו את המתכון הכי פשוט, טעים ובריא שתכינו העונה – סלט עגבניות שרי ובזיליקום שיגנוב לכם את הלב! השילוב של העגבניות המתוקות, עלי הבזיליקום הריחניים ורסק הלימון הרענן יוצר מנה קסומה שאי אפשר להפסיק לנשנש. אתם לא תאמינו כמה מהר זה נעלם מהצלחת!
זמן הכנה קצר במיוחד לסלט קייצי מדהים
- זמן הכנה: פחות מ-10 דקות (כן, זה הכל!)
- רמת קושי: קלה ביותר, גם ילדים יכולים להכין לבד
- כמות: מתאים ל-4 סועדים כתוספת או 2 כמנה עיקרית קלילה
העגבניות השרי הן הכוכבות האמיתיות של הקיץ – קטנטנות, זוהרות ופצצה של טעם מרוכז. הן מתוקות יותר מעגבניות רגילות, יש להן מרקם פציץ ונימוח והצבע האדום שלהן פשוט מושלם. אין פלא שהן כובשות כל סלט או מנה שהן נוחתות בה!
והבזיליקום? אין על הניחוח והטעם הארומטי המיוחד שלו. הוא מוסיף מימד מרענן ועשיר לכל ביס, במיוחד לצד הלימון והשמן זית. ביחד הם יוצרים הרמוניה של קיץ על צלחת.
המצרכים המשובחים שצריך בשביל סלט מנצח
- 2 חבילות עגבניות שרי טריות וחתוכות לחצי (כ-400 גרם)
- 1 חבילה עלי בזיליקום טריים קרועים גס
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1 שן שום כתושה (לא חובה, לפי הטעם)
לא תאמינו כמה סודות טמונים בחומרי הגלם האיכותיים של הסלט הזה:
- עגבניות שרי אדומות זוהרות מרמזות על רמות גבוהות של ליקופן, נוגד חמצון רב עוצמה.
- בזיליקום טרי מכיל שפע של ויטמינים A ו-K ומינרלים כמו אשלגן וברזל.
- ושמן זית כולנו יודעים – מלך השומנים הבריאים עם חומצות שומן חיוניות!
ההוראות הכי קלות להרכבת סלט שובה לב
- בקערת הגשה גדולה, מניחים בעדינות את עגבניות השרי החצויות ואת הבזיליקום הקרוע.
- מוסיפים מלח, פלפל ושום כתוש (אם רוצים) ומערבבים קלות.
- יוצקים את שמן הזית ומיץ הלימון הטרי מעל הסלט.
- מערבבים שוב בעדינות עד שכל העגבניות מצופות ברוטב הנוצץ.
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך – אולי עוד קצת לימון או מלח.
- מגישים מיד כשהכל טרי, ליד מנה עיקרית או כסלט קליל ומרענן.
זהו, ככה בקלי קלות יצרתם מנה מושלמת שתקפיץ כל ארוחה או מסיבה קיצית! העגבניות והבזיליקום נותנים צבע וכל כך הרבה טעם, והרוטב הפשוט רק מדגיש את הרעננות הטבעית של הירקות.
אבל למה להסתפק רק בגרסה הבסיסית? יש המון דרכים לשדרג את הסלט הזה ולהפוך אותו למשהו אישי ומיוחד משלכם!
תנסו להוסיף גבינה טרייה כמו מוצרלה או פטה מפוררת. פזרו זיתי קלמטה או עין גדי מגולענים להמון אומאמי. קצת בצל סגול או ירוק חתוך דק יתנו עוד עומק וחריפות עדינה. ואל תתביישו לשלב עשבי תיבול נוספים כמו נענע, פטרוזיליה או אורגנו.
היתרונות הבריאותיים המשמעותיים של סלט עגבניות שרי קייצי
- נפח ודלות קלורית לתחושת שובע – עגבניות שרי בעלות אחוז מים גבוה ועתירות בסיבים תזונתיים שימלאו אתכם בלי יותר מדי קלוריות.
- מקור מצוין לוויטמין C – כמה עגבניות שרי מספקות בערך 20% מהצריכה היומית המומלצת לוויטמין C התורם לחיזוק מערכת החיסון.
- נוגדי חמצון שמגנים על הגוף – ליקופן וביטא קרוטן בעגבניות ובבזיליקום הם נוגדי חמצון עוצמתיים שיכולים לסייע במניעת מחלות לב וסרטן.
- ללא גלוטן וללא אלרגניים – הסלט מכיל רק ירקות ותבלינים טבעיים, כך שהוא בטוח לאכילה לבעלי רגישויות מזון נפוצות.
- שמירה על בריאות העיניים עם ויטמין A – חצי כוס עגבניות שרי מספקת כ-15% מהמינון היומי המומלץ לוויטמין A החשוב לראייה.
כל מה שרציתם לדעת על סלט עגבניות שרי מעולה
איך בוחרים עגבניות שרי איכותיות?
תמיד תחפשו עגבניות קטנות וחלקות עם עור מבריק בצבע אדום עז. הן צריכות להיות מוצקות כשלוחצים עליהן בעדינות. הימנעו מעגבניות רכות, מקומטות או עם כתמים חיוורים.
האם הסלט מתאים לארוחות עבודה או לטיולים?
בהחלט! הוא קליל, מתקתק ועמיד יחסית בטמפרטורת החדר. פשוט שימו אותו בקופסא אטומה והכינו את הרוטב בנפרד. שפכו ובחשו רק לפני האכילה כדי שהעגבניות לא יתפוררו.
מה הופך את הסלט הזה לכל כך פופולרי?
זו המהירות והפשטות המטורפת שלו. בכמה דקות יש לכם מנה שמרשימה בצבעוניות וטעמים. אפשר לאלתר אותו מכל מה שיש במקרר, והוא מתאים לכל אחד – ילדים, מבוגרים, טבעונים.
איך להגיש את הסלט בצורה הכי מזמינה?
הדבר הכי חשוב זה לבחור קערה יפה ושטוחה שתציג את כל הצבעים של המצרכים. אם יש לכם עלי בזיליקום קטנים, השאירו אותם שלמים ופזרו מעל כקישוט אחרון. טיפ בונוס – תוסיפו כף פסטו או ממרח עגבניות מעל לפני ההגשה!
איך לשמור על הסלט טרי ורענן?
הסוד הוא להוסיף את הרוטב ממש לפני ההגשה, כדי שהעגבניות לא יספיקו לפלוט את המיץ שלהן ולהתמוסס. גם כדאי לאחסן בנפרד את העגבניות ועשבי התיבול בקירור ולחבר הכל רק ברגע האחרון.
חברים שלי, אני לא יכולה להגיד לכם כמה המתכון הזה שינה לי את הקיץ! הבית שלי הפך למעין מסעדה איטלקית שכולם רוצים להתארח בה. העגבניות השרי האלה הן כמו סוכריות אדומות שנמסות בפה, והבזיליקום פשוט מטריף בניחוח שלו.
בואו תכינו מנה ראשונה של הסלט המושלם הזה לארוחת הערב הקרובה שלכם. או תפנקו את החברים במפגש על הים או בפיקניק בפארק. מבטיחה לכם שיתנפלו עליו ויבקשו עוד!
רק אל תשכחו לשלוח לי מייל או תמונה כשתכינו – אני כל כך אוהבת לשמוע שהמתכונים שלי גורמים לאנשים להרגיש שהמטבח הוא המקום הכי כיפי ומאחד בעולם. הרי בסופו של דבר, האוכל המשובח ביותר מורכב משני דברים פשוטים – מצרכים טריים והרבה אהבה!
ועם סלט נפלא כזה, אתם בדרך הנכונה ליצירת זיכרונות קיץ מתוקים במיוחד. אז מה אתם אומרים, אולי תזמינו אותי לביס?