עוגת שיש תפוזים ושוקולד
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 40-45 דקות סה"כ: כ-60 דקות
מרכיבים:
- 4 ביצים
- 2 כוסות קמח תופח
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס שמן
- 1.5 כוסות סוכר
- 2 כפות קקאו
- 1/4 כוס מיץ תפוזים (נוסף)
- 2 כפות קמח (נוסף)
מתכון לעוגת שיש שוקולד וקפה בחושה ב10 דקות
מתכונים נוספים
עוגת מייפל פרווה ללא מיקסר בטעם מדהים
עוגת שיש בחושה עם נוטלה: המנה המושלמת לכל אירוע
עוגת שוקולד של פעם כמו של סבתא – המופלאה והמרגשת ביותר!
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
- משמנים תבנית 24 ס"מ ומניחים נייר אפייה בתחתית.
- בקערה גדולה, מקציפים יחד ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים בהדרגה שמן ו-3/4 כוס מיץ תפוזים, תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הקמח התופח בהדרגה ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את התערובת לשתי קערות.
- לקערה אחת מוסיפים 2 כפות קמח (זו תהיה התערובת הלבנה).
- לקערה השנייה מוסיפים את הקקאו ו-1/4 כוס מיץ תפוזים (זו תהיה התערובת החומה).
- יוצקים כף מהתערובת הלבנה למרכז התבנית.
- יוצקים כף מהתערובת החומה מעל התערובת הלבנה.
- חוזרים על הפעולה לסירוגין, עד שכל התערובות בתבנית.
- בעזרת סכין, יוצרים ספירלה בתערובת.
- אופים במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מצננים בתבנית לפני שפורסים ומגישים.
בתאבון!
מתכון של הילה ליברטי.