פוקצ'ה ביתית המתכון הכי טוב

פוקצה ביתית כמו במסעדות

פוקצ'ה ביתית

מצרכים:

  • 2.5 כוסות קמח (כ- 350 גרם)
  • 1 כף שמרים (10 גרם)
  • 1 כפית סוכר (5 גרם)
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
  • ⅓ כוס שמן זית (למריחה)
  • 1 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים בקערה ולשים את הבצק (ביד או במיקסר) למשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  2. מכדררים את הבצק לכדור ומעבירים אותו לקערה נפרדת מרוחה במעט שמן.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים למשך 15 דקות.
  4. לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין.
  5. פותחים את הבצק ביד ויוצרים מכל כדור צורה מאורכת אליפטית. נותנים לבצק לנוח כ-5 דקות.
  6. אופים בסיר גריל או בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ-12 דקות או עד להזהבה.

יוצר המתכון: סמדר רומי

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *