פיתה טחינה במיקרו: המתכון המהיר שכולם מדברים עליו!

פיתה טחינה במיקרו: המתכון המהיר שכולם מדברים עליו!

"`html

פיתה טחינה במיקרו – מתכון שאי אפשר לפספס!

רגע, לפני שאתם אומרים "לא, תודה", תנו לי לספר לכם דבר או שניים על הפיתה המאהבת שלנו – טחינה! המנה הזו, שמייצגת את הדור החדש של אוכל מהיר ובריא, הולכת לשגע אתכם! תקח פיתה חמה, תוסיף לה טחינה במלית אגולה, ותקבלו את השילוב המושלם של טעמים שיגרום לכם ללקק את האצבעות. מינה קלילה זו מתאימה לארוחת בוקר, צהריים או אפילו ערב. היא הפכה למוקד עניין אצל חברים ומכרים, וממש לא תאמינו כמה זה פשוט.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספיק ל: 2-3 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפיתה טחינה הפשוטה והטעימה הזו, נזדקק למרכיבים הבאים:

  • 2 פיתות טריות (הכי טעים שיש טריות)
  • 2-3 כפות טחינה גולמית איכותית (אפשר לשדרג עם טחינת שומשום)
  • מיץ מלימון אחד קטן (מוסיף טעם מאוד מרענן)
  • מלח לפי הטעם (לא להגזים, זה פיטר מיכר)
  • מים קרים (לערבוב הטחינה)
  • סלט ירקות קטן בצד (תוספת צבעונית ומרעננת)
  • תבלינים כמו כמון או פפריקה (לשדרוג מדהים)

לפני שאתם מתכננים את ההכנה, תדעו שיש אפשרויות חלופיות רבות. אם אתם טבעונים, אתם פשוט יכולים לדלג על רכיבי חלב אחר שדורש משך זמן נוסף באתרי בישול. אין בעיה, הרי בסופו של דבר מדובר בפיתה עם טחינה, לא?|

שלבי ההכנה

וזהו – הגענו לחלק המעניין! הנה הסטייג' שבו אנחנו נתמודד עם יצירתיות ונפלאות המטבח:

  1. נתחיל בחימום הפיתות במיקרו במשך 30 שניות, עד שהן רכות וחמימות (הכי טעים שיש).
  2. בינתיים, נערבב את הטחינה יחד עם מיץ הלימון והמים בכוס עד שהתערובת תהיה חלקה וקרמית.
  3. כשמתקבלה תערובת אחידה, נוסיף מלח לפי הטעם ונערבב שוב.
  4. ניקח את הפיתות החמות ונחצה אותן לחצי.
  5. נתמלא כל פיתה בכמות נדיבה של טחינה (כמובן ללקק את האצבעות בסוף!).
  6. נוסיף את הסלט הירקות בצד או בין ליפת הפיתה – איך שתרצו.
  7. אם אתם רוצים לשדרג, פזרו תבלינים כמו כמון מעל – זה ממש משגע!
  8. אחרון חביב, מותר גם להוסיף כמה תמרים או אגוזים לחסכון בקלוריות (ואם אתם חצי חביבים על מתוק).

תוספות או שדרוגים אפשריים

כל מי שאוהב לנסות שדרוגים, יכול להוסיף סרטוני רטבים טעימים לסלט, כמו רוטב איולי לפיתה או דיאל עם חמאת בוטנים. רמת הטעם שתקבלו לא תדמין! במידה ואתם בקטע של בריאות, אפשר לשדרג את המתכון ולתת לפיתה טחינה מראה כזה – ולהוריד את הפחמימות על ידי שימוש עם פיתות מקמח מלא או חיטת לקח.

שאלות ותשובות

לא מצאתי טחינה בבית, מה כדאי לעשות?
אם לא מצאתם טחינה, אפשר להשתמש בחמאת אגוזים או בממרחים אחרים כמו גבינת שמנת. טעים לא פחות!

האם ניתן לשים בפיתה עוד סוגי ירקות?
בוודאי! כל ירק שאתם אוהבים יספק טעם מיוחד! תוסיפו חסה, עגבנייה, מלפפון או כל מה שרק עולה על רוחכם.

כמה זמן הפיתה יכולה להחזיק במקרר?
פיתה שהוכנה עם טחינה מומלץ לא להשאיר יותר מיום, כי היא מאבדת רעננות.

מה אם אני רוצה להכין את המתכון ללא גלוטן?
מומלץ להשתמש בפיתות מבצק ללא גלוטן שמאוד קל למצוא היום.

האם מדובר באוכל בריא?
בהחלט! טחינה היא מזון נחשב בריא, עם שומנים טובים ואזור זמני.

אפשר להוסיף תבלינים נוספים?
מומלץ! תבלינים כמו בזיליקום או אורגנו יכולים לשדרג את הטעם של הפיתה בצורה אגדי.

האם טחינה תתאים למנה עיקרית?
בוודאי! אפשר להוגישן בתוך לוח או לקחת כמרק טחינה וחריף יחד.

איך אני יודע אם הטחינה איכותית?
טעם הטחינה צריך להיות קרמי ולא מימי. תמיד תעדיפו את הסוגים האורגניים!

למה לצפות כשמחממים את הפיתות במיקרו?
הפיתות בתקנון הטרי והחם יוצרות בכך עונג מחמם במיוחד, והמרקם נימח משגע.

אפשר להקפיא את הפיתות?
כן, אפשר להקפיא פיתות תוספת של טחינה, אך מומלץ להניח אותן על צלחת ולא בערמת יתר.

אז קדימה, השתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות! תנו למנה הזו להפוך ללהיט בטוח בכל שולחן! שמרו על עונג בתעופה, ותכינו את הפיתה טחינה המדהימה הזו.

"`

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *