קציצות עוף ברוטב משגע – איך לרצות גם את הסבתא וגם את השכנים?
אם יש משהו שאני אוהבת יותר מבישול, זה להרשים את הסבתא שלי עם מתכונים שהכנתי בעצמי. קציצות עוף ברוטב משגע הן אחד מהמתכונים האלה שפשוט מכניסים אותך להיסטוריה המשפחתית. אז, איך מכינים את הקציצות האלה שלא רק נותנות בראש, אלא גם ממלאות את הבית בריח שמעלה את הדלק הבלתי רשמי של כל ישראלי? בואו נתחיל!
המצרכים שצריך – גיבורי העל של המטבח
- 500 גרם חזה עוף טחון (כן, לא מדובר אף פעם בעוף שוויצרי)
- 1 בצל גדול קצוץ (העיניים שלך לא יעצרו לדמוע, אני מבטיחה)
- 2 תפוחי אדמה קטן, מרוסקים (חייבים את הפחמימות ללפפטיז)
- 1 ביצה (אוקי, תמיד צורך במעט חלבון)
- 2 כפות כוסברה קצוצה (או כל עשב שגדל בגינה שלך)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם (אל תתעצלו, זה חשוב)
מה אנחנו עושים עם כל זה?
שמים את כל המצרכים בקערה גדולה, מערבבים היטב, ויוצרים קציצות בגודל של כדורי פינג פונג. מתים על פרזנטציה, לא?
הרוטב – כאן שמים את הקסם!
אני אישית מאמינה שאין קציצות בלי רוטב, נכון? אז מה צריך?
- 1 פחית רסק עגבניות (או מיכל שמנמן וריחני)
- 1 כוס מים (כן, לא חלב, לא אקונומיקה. מים!)
- תיבול: מלח, סוכר וכמובן, כמה שיני שום מרוסק (כי אנחנו מצרים, לא?)
איך מבשלים את הקציצות ברוטב?
ממיסים את הרסק במים ומוסיפים את התיבול. לאחר מכן, מניחים בזהירות את הקציצות לתוך הרוטב הרותח. בעזרת כף מניחים ומביאים לרתיחה קלה. בסביבות 30 דקות של בישול, והמזלג ממתין!
שאלות נפוצות
- כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר? כ-3 ימים, אבל אני מבטיחה לך שאין סיכוי לזה.
- אפשר להקפיא קציצות? בהחלט! קפיאים תמיד ה-עונג.
- מה נגיש בצד? אורז, פירה או לחם. אני ממליצה על פוקאצ'ה עם זעתר!
- איך לדעת שהן מוכנות? ברגע שהן שוחות ברוטב, פשוט תהפכו אותן וראו!
- אפשר לקצר את זמן הבישול? רק אם אתם גיבורים… תתכוננו לשלב הבא!
אז הנה, קציצות עוף ברוטב שהן לא רק קלות להכנה, אלא גם מביאות את הבית לרמות של אושר קולינרי! הפתיעו את עצמכם ואת האורחים. בתיאבון!