מלך העוגות: עוגת תפוחים של סבתות עם צימוקים!
שמעתם על עוגת התפוחים של סבתות? כן, כן, בדיוק זו שכולם מתקנים לה אמבוש כשאין בבית אוכל! העוגה הזאת היא לא רק מתכון, זו מסורת, געגוע, והנאה מתוקה במיוחד. אני אישית לא יכולתי להתאפק, החלטתי להכין את העוגה הכי טעימה שיש, וההצלחה הייתה פשוט מסחררת! אז בואו נתחיל!
מה צריך כדי להקפיץ את הזיכרונות?
- 3 תפוחים בינוניים (לא את התפוחים של השכן, בבקשה!)
- 1 כוס סוכר (כי מי לא צריך עוד סוכר בחיים שלו?)
- ½ כוס שמן (לרקוד על הגובה!)
- 2 ביצים (היותר בזבזניות, יותר טוב!)
- 2 כוסות קמח (לא להרים להרים, פשוט לערבב)
- 1 קופסה של צימוקים (פינוק אחרון שדוחפים תחושת גינה בחורף)
- 1 כף קינמון (לטוויסט המושלם!)
- 1 כפית אבקת סודה (הסוד הקטן שלנו!)
שלב ראשון: מבשלים עם אהבה!
איזה קטע, זה הזמן להתחיל לערבב! קודם כל, קולים את הצימוקים באיזה שיר שאתם אוהבים, ונתחיל לערבב בקערה גדולה: סוכר, שמן, ביצים וקצת קינמון. עכשיו, גזרים את התפוחים לקוביות, והוסיפו גם אותם על שאר החומרים. זה כמו טיול משפחתי, אך רק בלי הוויכוחים!
שלב שני: הקמח והסודה אל הכביש!
עשו חור קטן בקמח והצביעו על הסודה, הם יהיו חברים טובים. תוודאו לערבב טוב טוב (חשוב!). מספר השבועות שלכם משתפר כשהקמח מתערבב יופי עם שאר החומרים.
שאלות נפוצות:
- מהי השיטה הכי טובה לערבב? לא באדישות, עם רעב להתפנק!
- למה סודה? כי מי לא אוהב עוגה גבוהה ומפנקת?
- אי אפשר בלי צימוקים? אפשר, אבל זה כמו פיצה בלי גבינה – מדוע? כי זה לא אותו דבר!
שלב שלישי: לתנור, לעונג!
עכשיו, שימו את העיסה בתבנית, והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. כעבור 40-45 דקות, כשאתם מתמכרים לריח הטרי והמתוק, זה הזמן להוציא, לטעום, ולהתמלא בגאווה! 🎉
ועכשיו, לסיים את המסיבה!
לא עוצרים כאן – אתם יכולים לפזר מעל את אבקת הסוכר, להניח טיפות שוקולד, או פשוט לחלק לכולם! אה, ולספר לכולם שזה המתכון הסודי שלכם, אבל אל תחשבו להפר אותו – שמרו על זה בסטייל.
אז יש לכם כעת מתכון לעוגת תפוחים של סבתות בהצלחה! ממליצה למלא כמה פלח ריק בלב עם זה על השולחן. בתיאבון! 🍏