לחמניות ביס עם זיתים וגבינה – חטיף ממכר

לחמניות ביס עם זיתים וגבינה – חטיף ממכר

לחמניות ביס גבינה במילוי זיתים

זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל קירור הבצק) זמן אפייה: 20-25 דקות סה"כ: כשעה ו-10 דקות עד שעה ו-15 דקות

מצרכים:

לבצק:

  • 2 ½ כוסות קמח תופח מנופה (350 גרם) או 2 וחצי כוסות קמח לבן רגיל מנופה + שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית חומץ
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 גביע שמנת חמוצה (27% שומן, 200 מ"ל)
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת (צ'דר, קשקבל, פרמז'ן או גבינה אחרת שאוהבים)

למילוי:

  • 30-35 זיתים ירוקים מגולענים

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים
  • שומשום בנדיבות

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  3. שוטפים את הזיתים במים חמים, מייבשים ומצננים.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-30-35 כדורים קטנים.
  5. יוצרים גומה במרכז כל כדור בעזרת אגודל מקומח קלות.
  6. מכניסים זית לכל גומה וסוגרים את הבצק מסביבו, מכדררים לכדור.
  7. טובלים כל כדור בקערת הביצה הטרופה ומצפים בשומשום.
  8. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשאירים מרווחים ביניהם.
  9. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהכדורים מזהיבים.

בתאבון!

מתכון של סבתא לאה.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *