עוף בקרמל צ'ילי מתוק
זמן הכנה: 10 דקות זמן אפייה: 45-50 דקות
מצרכים:
- 2 ק"ג שוקי עוף / כנפי עוף
- קורט מלח
- מעט פלפל שחור
- שמן זית
למרינדה:
- 3-4 כפות קטשופ
- 3-4 כפות סילאן
- 3-4 כפות צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מתבלים את העוף במלח, פלפל שחור ומעט שמן זית.
- מניחים את העוף בתבנית ואופים במשך 35 דקות.
- בזמן שהעוף בתנור, מכינים את המרינדה: בסיר קטן, מערבבים את הקטשופ, הסילאן והצ'ילי המתוק. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה והופכת לקרמלית. מסירים מהאש.
- מוציאים את העוף מהתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות.
- יוצקים את המרינדה על העוף ומערבבים היטב כך שכל החלקים יצופו.
- מחזירים את העוף לתנור ואופים במשך 8-10 דקות נוספות, עד שהעוף מבריק ומצופה בקרמל.
בתאבון!
מתכון של גלית בר.