סלט קינואה מרענן ובריא עם טעמים מפתיעים

סלט קינואה מרענן ובריא עם טעמים מפתיעים

דמיינו לכם שאתם צוללים לתוך צלחת צבעונית, רבת מרכיבים, עם כל הטעמים והמרקמים שיכולים להקפיץ לכם את היום. סלט הקינואה המדהים הזה, הוא לא רק סלט בריא ומרענן, אלא גם כזה שיכול לשדרג כל שולחן חג, כל ארוחה משפחתית, ואפילו להיות הכוכב של ארוחת הצהריים שלכם בעבודה. זהו מתכון שעשוי לגרום לכל מי שטועם ללקק את האצבעות, ולא להאמין שבריאות יכולה להיות כל כך ממכרת!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הפעם, נצלול ישר אל העולם המדהים של הקינואה, הגרגר הקטן המלא בערכים תזונתיים, ונלטף אותו בטעמים מרעננים של ירקות טריים ותבלינים ארומטיים. נתחיל במסע שלנו עם סלט קינואה משגע וטבעוני, שיכול להפוך כל ארוחה לפסטיבל של צבעים וטעמים.

הרכיבים הדרושים

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות דקות
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • חופן גדול של פטרוזיליה, קצוצה דק
  • חופן נענע טרייה, קצוצה דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1 מיץ מלימון אחד
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם
  • אופציונלי: גרעיני רימון, אגוזי מלך קצוצים, או גבינת פטה מגוררת

והנה אנחנו מוכנים לצלול לשלבי ההכנה המעלפים של הסלט הזה. צד אחד קצת מתח אה למה לא?

שלבי ההכנה

הכנת סלט קינואה דורשת מעט סבלנות, אבל התוצאה שווה כל רגע. אז קדימה נעבור לשלב הפופקורן אותו נהפוך לפנינה!

  • שוטפים את הקינואה במים קרים מספר פעמים עד שהמים יוצאים צלולים. זה מסיר את הציפוי הטבעי שיכול לגרום לטעם מריר.
  • מבשלים את הקינואה עם 2 כוסות מים בסיר קטן עד שהמים נספגים והקינואה רכה וקליפהה השתחררה. לוקח בערך 15-20 דקות.
  • נותנים לקינואה להתקרר מעט בטמפרטורת החדר. (טיפ קטן: פיזרו אותה על מגש כדי שתתקרר מהר יותר ולא תדבק.)
  • בינתיים, חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות, עגבניות חותכים לחציים ופטרוזיליה ונענע קוצצים דק.
  • שמים את הקינואה המבושלת בקערה גדולה ומוסיפים את כל הירקות הקצוצים.
  • מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים הכל – אבל בעדינות. אנחנו לא רוצים להריץ את המרקם.
  • אם רוצים, מוסיפים תוספות כמו גרעיני רימון, אגוזי מלך או גבינת פטה מגוררת. בעצם, כל מה שנראה לכם מתאים יתקבל בברכה.
  • מערבבים שוב ונותנים לסלט לנוח במקרר כ-10 דקות לספיגת טעמים.

ואם לאוכל יותר קשה לכם עם חלק מהרכיבים ומה עם חלופות? הנה הצעות:

לו עונתי בצבעים ירקות? נסו גרסה הקיצית עם פירות יער וצנוברים, מה לגבי קצוצי עור מדהימה בורגול כקווין של סלט! אוי חיילם טבעוניים – תוכלו להשתמש גם בטופו מטוגן במקום הגבינה.

וקטורלאי

  • מחליפת הגבינה בטופו
  • משתמשים בשמן נוסף כמו – שמן אבוקדו
  • למי שברשותו צמחים אחרים – החליפו הפטרוזיליה בזרעי כוסברה

והנה, אתם כבר בטח יושבים בשקט באיזה פינה וטעימים את הלגימה הזאת המתפוצצת בטעמים. ניסו להגיש את הסלט עם לחם קריספי ליד או אפילו כמילוי בפיתות מלאות בדברים טובים. זרימו עם הדמיון – יתכן שתמצאו שילוב חדש מגניב לחלוטין!

אפשרויות שדרוג

  • הוסיפו גרגירי אדממה על תקינות – יוסיף גם שומן בריא וגם טעם משגע
  • אפשרות נוספת היא הוספת קינמון חוצים וממש טיפה של חומץ בלסמי מתוק לקינואה בעודה מתבשלת – תתקבלו באמונה!
  • זה נשמע לא ייאמן, אבל יכולים לשדרג המנה בעזרת תוספת של זיתים שחורים טובים
  • טיפ פרטי מנסיוני – פזרו מעט גבינת פקורינו מעל לסלט – פשוט אגדיי

שאלות ותשובות

אז איך בעצם מבשלים את הקינואה בלי שתפספס כותר? מתכון פשוט – 2 כוסות מים על כוס קינואה, מבשלים כ-15 דקות עד שהמים נספגים.

האם אפשר להכין את הסלט מראש? בהחלט! אפשר להכין את הקינואה יום לפני ולבתח את הירקות גם לפני. אחסנו הכל בנפרד ותערבבו לפני ההגשה.

איך אפשר לאכסן את הסלט שהוכן? אני ממליצה לשים בקופסאת פלסטיק עם כיסוי אטום לשימוש כמה ימים – ישמר טריותה ואיכות שלה.

האם ניתן להוסיף חלבון לסלט הקינואה? כן, בהחלט ניתן! אפשר להוסיף חזה עוף, טונה נקייה או אפילו בביצים קצוצות.

האם אפשר להכין גרסה נטולת גלוטן? כן, הקינואה היא בעצם נטולת גלוטן טבעית!

האם ניתן להשתמש בירקות נוספים? כמובן! אפשר לצרף כל ירק טרי שתבחרו – גרגירי תירס, עגבניות מיובשות או אפילו קוביות דלעת צלויות.

יש איזה תבלין מיוחד שיכול לשדרג את הסלט? בודאי. ניסו להוסיף קינמון טיפה, גרירת לימון טרי וזעט ליד צפון אמריקנה.

מה אם אני לא אוהב את טעם הבצל? במקרה הזה, אפשר פשוט להשמיט אותו או להשתמש בבצל ירוק עדין במקום.

האם הסלט מוגש קר או חם? אני מגישה את הסלט תמיד קר – זה מה שהופך אותו כל כך מרענן במיוחד בימי הקיץ.

כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר? הסלט יכול להישמר במקרר עד 3-4 ימים בקלות. פשוט חשוב לאחסן אותו בקופסא אטומה.

עכשיו כשהשארתם כל השאלות והתשובות – למה לא לנסות להכין ולשתף? מזמינה אתכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, להפיץ אותו לחברים ולהפוך כל ארוחה לחגיגה של בריאות וטעם משגע!

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *