המדריך המלא לקציצות טופו מעולות
כולנו מכירים את הרגע הקסום הזה, כשאנו מתיישבים לסעודה מפתיעה ומגלים מנה שגורמת לנו להרגיש כאילו כל מה שידעתי על אוכל, התפוצץ לי מול הפנים. קציצות הטופו הללו, שהן כל כך מדהימות וממכרות, זה בדיוק הדבר הזה! עם השילוב המנצח של טופו רך, תבלינים, וסוד קטן שאחשוף בהמשך, אנו מייצרים קציצות שגורמות לכולם ללקק את האצבעות. בחיים שלי, מעולם לא חשבתי שטופו יכול להיות כל כך משגע, והשילוב הזה בעבודת ידירות הופך כל ארוחה לחוויה אגדי שכולה טעמים וריחות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכיצד להגיש
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, נתחיל עם המרכיבים. כדי להגיע לתוצאה הכי טעימה שיש, אנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים אבל חיוניים. לדוגמה, טופו, שהוא מקור מצוין לחלבון, ולאחר מכן מה שנוסיף, תלוי רק בדמיון שלנו.
- 400 גרם טופו רך (כחבילה אחת)
- שן שום אחת קצוצה דק
- קיפלוס בצל קצוץ
- כף פטרוזיליה קצוצה
- כף כמון טחון
- כף קמח (אפשר קמח טבעוני)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
יש לציין, שאם אתם רחוקים מאוד מהגלוטן, ניתן להמיר את הקמח בקמח תפו”ח, כך שהמתכון יהפוך להיות מתאים גם עבורכם!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגענו לרגע המיוחל שבו אנו נכנסים למטבח ופותחים את הארונות. הטריק הזה עשוי להיראות פשוט, אך התהליך עצמו עלול לדרוש סבלנות.
- מתחילים להניח את קוביות הטופו במסננת למשך 10 דקות, כך שהן ידרשו המפגש עם המים ויתקבלו קציצות אווריריות.
- לאחר מכן, מפוררים את הטופו בעזרת מזלג עד שהוא מתפרק לגושים רכים.
- מוסיפים את הבצל המוקפץ ולעיסה עד תערובת אחידה.
- כשהטעמים החלו להתמזג, מוסיפים את השום, הפטרוזיליה, הכמון, הקמח, מלח ופלפל.
- לשים את התערובת עד שהיא מתאחדת בצורה מושלמת (וזה נשמע כמו כל נשימה של טופו נושם!).
- בינתיים, מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- צורכים קציצות בגודל אגודל ושמים אותן במחבת כשהן מתחילות לשמוע את ה’שקשוק’ של השמן.
- מטגנים צד אחד לתמצית מארבע עד חמש דקות, עד שהן מזהיבות.
- ואז הופכים את הקציצות בעזרת מרית וממשיכים בטיגון של הצד השני.
- מניחים על נייר סופג לאחר הטיגון כדי לייתר את השמן.
כשהקציצות מוכנות, הן מצטיינות בריח מדהים ומהן יימנה לאורחים שלכם את סיפור האגדי על הקטנים הטעימים הללו!
שדרוגים ותוספות אפשריות
עכשיו, אחרי שהבנו את המתכון הבסיסי, קשה לא לחשוב על כל התוספות שיכולות לשדרג אותו. אפשר להוסיף לירקות או תיבול שונים לתערובת של הקציצות, כמו פפריקה מעושנת, או אפילו קמצוץ קינמון, שנותן טוויסט חריף.
אם אתם אוהבים חריף, תוכלו לשתול כף קטנה של סחוג בתחילת התהליך. כך תקבלו פתאום קציצות עם חמימות שמעבירה את כולם לחורף חם.
אם אתם רוצים לשדרג את זה לארוחה מושלמת, אפשר להגיש עם רוטב יוגורט מעודן, סלט ירקות חריף והכי טוב שיש – פיתות רכות ואווריריות, לנעוץ קציצה בכל פיתה ולקבל עולם שלם של טעמים נימוחים!
שאלות ותשובות
אילו מנות אפשר להגיש עם קציצות טופו?
קציצות טופו הולכות מצוין עם סלט ירקות טרי, רוטב יוגורט או לאפה.
אפשר להכין קציצות טופו גם מבלי לטגן?
בהחלט! אפשר לאפות אותן בתנור על מגש עם נייר אפייה עד שהן מזהיבות.
איך אני יכול לשדרג את הטעמים בקציצות?
נסו להוסיף תבלינים כמו קימל, פפריקה מעושנת או אפילו קצת שורש ג’ינג’ר.
האם יש טעמים שלא מתאימים לקציצות הללו?
עדיף להימנע מטעמים מאוד מתוקים שיכולים להפר את האיזון של המלח והחריף.
כמה זמן ניתן לשמור קציצות טופו בהקפאה?
במצב טוב הן יכולות להחזיק בהקפאה עד שלושה חודשים.
איזה סוג טופו כדאי להשתמש?
טופו רך יעבוד בצורה הטובה ביותר, כמו גם טופו סיני או יפני.
האם יש אפשרות למלא את הקציצות עם גבינה?
בהחלט, גבינת פטה או גבינת עיזים יוסיפו עשירות לאומר המנה.
אפשר להפוך את זה למתכון טבעוני?
כמובן! כל המרכיבים הם טבעוניים וזה ממש בריא!
אני אוהב בצל חשוב לי להוסיף יותר. זה אפשרי?
כן, אבל כדאי להקפיץ אותו קודם להתחמם ואז לשלב.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, בני משפחה, אפילו עם השכנה, כי כולנו חייבים לדעת על הקציצות המדהימות והמשגעות הללו. ברכות! תיהנו מכל ביס!