מתכון מעלף לפיתים אדומים עם טוויסט
מדי פעם, המתכונים הקלאסיים עם ניחוחות של בית יכולים להפוך אותנו לנוסטלגיים. אם גם אתם חובבים ריחות של אורז חם עם תוספות קסומות, לאחר הכנה מדויקת, הגעתם למקום הנכון. החוויה של להכין פיתים אדומים היא לא רק טעימה, אלא גם למעשה הוא הופך את הארוחה למשהו מדהים ומיוחד, שאי אפשר לעמוד בפניו. ואם חשבתם שזה מסוג המתכונים המיועדים לאירועים מיוחדים, אז תחשבו שוב – זה מתכון ממכר שתוכלו להכין בכל יום, ולא יהיה צורך לחכות לחג. אז קחו את הסינר ותכינו את עצמכם לקסמים במטבח!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך התהליך, נבדוק מה אנחנו צריכים כדי להכין את הפיתות האדומות המדהימות הללו. אתם תראו שזוהי רשימה פשוטה אך מספקת, עם כמה twists שאנחנו יכולים להוסיף כדי להפוך את המנה למושלמת:
- 2 כוסות פיתות אדומות קטנות (כמו שמהן משיגים בורקס)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
- 1 כוס מים חמים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם אגדי)
- 5 כפות פרסלינה או גרגרי פריזאי (לתוספת מדהימה)
ובכן, זהו התפריט, אך אפשרויות השדרוג הן רבות! אפשר להוסיף גזר קצוץ, תפו”א מבושל או אפילו טפיוקה, שכולם רמזה לתוספות שונות.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להפעיל את היצירתיות שלכם! כל שלב בתהליך הכנה מניח את הבסיס למשהו מדהים, וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים:
- מפעילים סיר על להבה בינונית ומוסיפים את שמן הזית.
- מתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד שהוא מקבל גוון זהוב ומשגע.
- מוסיפים את הפפריקה הלאה ומערבבים היטב כ-2 דקות, עד שהפפריקה מתחילה לשחרר את הארומות שלה.
- מוסיפים את הפיתות האדומות והמים החמים, ומערבבים באמת עד שכל הפיתות מתערבבות עם התערובת.
- מוסיפים את המלח והכמון ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מפחיתים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך למשך 10-15 דקות, עד שהפיתות ירככו לחלוטין.
- מניחים למנה להתקרר מעט ומוסיפים את הפרסלינה או גרגרי הפריזאי בעדינות.
- מגישים את הפיתים חמים עם סלט ירקות טרי או יוגורט.
אנחנו חיכינו עד שהפיתות יקבלו את הטעמים המושלמים שלהם. מזל שהן גם לא נשארות זמן רב על השולחן, אחרת לא היינו מוצאים אותן!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים להוסיף עוד עומק טעמים ומרקמים למנה שלכם, לעניין סלטים, אני ממליצה על הוספת גבינת פטה מפוררת, שמביאה לתחושת רעננות לא נורמלית. אפשר גם לנסות טחינה על המנה המושלמת הזו או לשדרג את הטעמים עם תבלינים כמו כורכום או קימל.
וגם אם יש לכם שאריות, אל תהססו לערבב אותן עם פסטה מתבשלת או להגיש כחממה מקורית ביום למחרת. זה פשוט יעשה לכם מצב רוח מצוין!
שאלות ותשובות
איך יש להכין פיתים אדומים צמחוניים?
אפשר בקלות להמיר את השמן בשמן קוקוס ולוותר על החמץ כך שהמנה תישאר טעימה ובריאה.
מה לעשות אם אין לי פפריקה?
אין בעיה, אפשר להשתמש בתערובת תבלינים אחרת כמו בזיליקום יבש או אורגנו. תוספת של מעטים חרדל תוסיף גם מתיקות וחריפות.
האם אפשר להכין את הפיתים מראש?
מומלץ לבשל את הפיתים ולשמור אותם בקירור, לא כהלכה להקפיא אותם כי זה לא מאפשר לה לאבד את המרקם הנעים.
מה לעשות עם שאריות הפיתים?
שיהיו לכם שתרעננו אתכם ויכולים לשמש כאוכל קלה עם סלטים אחרים או לזרום עם מתכון של פיצה אפויה.
האם בבצק על בסיס פיתה אפשר לשים תוספות נוספות?
בהחלט! אם אתם רוצים, אפשר להוסיף חתיכות ירקות על פי טעמכם בהכנה.
איך ניתן להפוך את המתכון ליותר חריף?
למי שאוהב חריף, אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ באותו שלב שבו מוסיפים את הפפריקה.
האם הפיתים מתאימים לילדים?
כמובן! המתכון הזה הוא בכלל עסק מדהים שילדים ירצו לנסות במיוחד עם רטבים טעימים יחד איתם.
לא מצאתי פיתות אדומות, מה לעשות?
השתמשו בפיתות לבנות, זה עדיין כיף טעים לעשות את זה. הם יתחברו לצבעים ולטעמים אחרים!
האם אפשר לשקול כמה קלוריות יש במנה?
זוהי מנת קלוריות סבירות לאור מהשילוב של מרכיבים ושהם יחסית קלים על הפה, תמיד שווה לנסות!
איך את מציעה להגיש את המנה?
אני ממליצה להניח את הפיתים במרכז השולחן, עם טחינה או רוטב יוגורט בצד.
אם גם אתם מתלהבים מהמתכון המעלף הזה, אל תשכחו לשתף את המאמר עם חברים משפחה, ולספר להם על השף הבית שלכם שבו הכנתם את הפיתים המושלמים! תודו לי אחר כך…