דג לברק בתנור טעים וקל להכנה בבית

דג לברק בתנור טעים וקל להכנה בבית

דג לברק בתנור עם ירקות שורש

לנו, שוחרי הבישול, יש מנות אהובות שלעולם לא ניגל עליהן – מנות שמחברות אותנו למשפחה, לחגים, ואפילו לרגעים קסומים. דג לברק בתנור, עם הירקות השורש המגוון, הוא אחת מהן. על אף שמדובר במתכון פשוט יחסית, התוצאה בעלת טעמים עמוקים ומרעננים. קשה להאמין אך כל ביס הוא פשוט מדהים. המראה המעורר תיאבון והארומה שנפלטת מהתנור ידחפו אתכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6

לפעמים, כשאני מתבונן על דג הלברק הטרי בחנות, אני דמיין את הדרך שבה הוא יהפוך למנה פלאית שמעלפת את בלוטות הטעם. הירקות השורש מוסיפים לא רק צבע אלא גם טעמים עמוקים, וברגע שמשלבים אותם בתנור, המהדרין שבינינו ירגישו "הכי טעים שיש"!

הרכיבים הדרושים

  • 4 דגים לברק בינוניים, נקיים ופורסבים
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 קולרבי, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל גדול, פרוס
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • שיניים של 3 שיני שום, כתושות
  • סניקר ',', שום ירוק, קצוץ
  • תימין, רענן, לקישוט

אם אתם מוכנים לארוחה שלא תשכחו, כדאי לזכור שאפשר לגוון עם מרכיבים שונים. לדוגמה, תוכלו להוסיף חצילים או קישואים, או אפילו להחליף את הלברק בסלמון. אבל כאן, אנו עומדים על הטעמים המקוריים והמושלמים של דג הלברק!

שלבי ההכנה

  1. חימום התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את הדג בצלחת שטוחה גדולה.
  3. מוסיפים מעל את השום הכתוש, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
  4. שמים את הדג במרינדה במשך 15 דקות.
  5. בזמן שהדג משתפשף עם התיבול, מכינים את הירקות: מכניסים את הגזרים, תפוחי האדמה, הקולרבי והבצל לקערה גדולה.
  6. שופכים לשם את שמן הזית ומערבבים כראוי כך שיפעלו דרכי טעמים החוצים זה את זה.
  7. מניחים את הירקות בתבנית אפייה באורך של 30 ס"מ.
  8. שמים מעל את הדג עם התיבול שהתייבש במרינדה.
  9. מוסיפים מעל את השום הירוק, מרססים עוד מעט שמן זית וסוחטים עוד טיפה лимона.
  10. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות, עד שהדג מבושל והירקות רכים.
  11. מוציאים מהתנור ומניחים למנה להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.
  12. מוסיפים קישוט של תימין ואתם מוכנים!

חשוב לציין שבמידה ויש לכם אורחים צמחוניים, תוכלו להכין גרסה טבעונית מדהימה על ידי החלפת דג הלברק בטופו ולבצע את אותו תהליך בישול. רק תוסיפו גם קצת רוטב סויה לתיבול ולהגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

למי שאוהב גיוון, אפשר להוסיף מנות פתיחה מדהימות כמו סלט ירקות קיץ מרענן. או אולי לחם שום לצד? יש גם אפשרות לערבב אורז עם הירקות לאחר שסיימתם לאפות אותם

.

אם רוצים לגוון את הסגנון העירוני, כדאי לכם לנסות להוסיף את הירקות עם מעט טחינה בתבשיל או שום חמוץ. התוספות האלה ישדרגו כל מנה והופכות אותה למושלמת!

שאלות ותשובות

מהי הדרך הטובה ביותר לנקות את הדג לפני הבישול?
להשתמש במים קרים ולשטוף את הדג היטב, לוודא שהסנפירים והבטן נקיים בחלקם.

האם ניתן להשתמש בדגים אחרים במקום הלברק?
כמובן! אפשר להשתמש בסלמון, דניס, או כל דג שאתה אוהבים.

מה אם אני לא אוהב ירקות שורש?
לא נורא! אפשר להחליף לעגבניות צלויות, קישואים או פירות כמו אננס מבושל.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
אם נשארה לכם שארית, תוכלו לשמור אותה במקרר עד 3 ימים.

האם הבישול הזה מתאים לאירועים מיוחדים?
בכלל! זהו מתכון מאוד סיפורי שאפשר להציע בשולחן החג.

איך אני יודע שהדג מוכן?
הדג מוכן כאשר בשר הדג נראה שקוף יותר והוא מתפרק בקלות במזלג.

מה האפשרויות אם אני רוצה להכין גרסה מופחתת קלוריות?
אפשר להקטין את כמות השמן ולהשתמש בירקות בלבד או בדג מאודה.

האם אני יכול להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את המנה מבעוד מועד, לקרר ולהכניס לתנור חם רגע לפני ההגשה.

למה כדאי לי להשתמש בשום טרי במקום שום גרוס?
שום טרי תמיד נותן טעם הרבה יותר חזק ומעורר תיאבון – הוא פשוט מושלם!

האם יש דרך לשדרג את הארוחה?
לתוספת אחלה של ביס, ניתן להוסיף גבינת פטה מעל הירקות. גבינת פטה קלויה משגעת!

תאמינו לי, המתכון הזה יפנה אתכם בכמה דקות בכיף! שתפו את המתכון עם כל החברים, תנו להם לגלות את ה"להיט" הזה – בפעם הבאה שתרצו לחגוג, דג הלברק בתנור עם ירקות שורש יהיה ה-דבר!

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *