מוקפץ עוף אסייתי ביתי מתכון מעלף

מוקפץ אסייתי עוף

מוקפץ עוף אסייתי ביתי

מצרכים:

  • ירקות:
    • 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות
    • 2 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות
    • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
    • 1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות
    • 1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
    • 1 בצל חתוך לרצועות
    • 2 בצל ירוק קצוץ גס
    • 1/2 חבילת פטריות חתוכות לרצועות
    • 1 חבילת נבטים
  • למרינדת העוף:
    • דבש
    • רוטב צ'ילי מתוק
  • לתיבול:
    • 1 כפית מרק עוף
    • 1 כפית שום כתוש
    • 1 כפית פפריקה מעושנת
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 כף רוטב טריאקי
    • 1 כף רוטב סויה
    • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
    • מעט שמן שומשום
  • להגשה:
    • נודלס מבושלים לפי הוראות היצרן
    • שומשום
    • רוטב אלף האיים (אופציונלי)
    • תבלין צ'ילי גרוס (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. מרינדת העוף: בקערה, ערבבו את רצועות העוף עם דבש ורוטב צ'ילי מתוק. הניחו בצד לספיגת הטעמים.
  2. הקפצת הירקות:
    • חממו שמן בווק או מחבת גדולה.
    • הקפיצו את הגזר והגמבות עד להשחמה קלה. הוציאו מהווק.
    • הוסיפו את הבצל והקפיצו עד להזהבה.
    • הוסיפו את הכרוב, הפטריות והנבטים. הקפיצו עד לריכוך קל.
    • החזירו לווק את הגזר והגמבות.
  3. הקפצת העוף:
    • הוסיפו את העוף המושרה לווק והקפיצו עד לבישול מלא.
  4. תיבול: הוסיפו את כל מרכיבי התיבול וערבבו היטב.
  5. הגשה: הוסיפו את הנודלס המבושלים לווק וערבבו. פזרו שומשום מעל והגישו חם. הגישו עם רוטב אלף האיים ותבלין צ'ילי גרוס, לפי הטעם.

טיפים:

  • ניתן להוסיף ירקות נוספים אהובים כמו ברוקולי, שעועית ירוקה או אפונה סינית.
  • ניתן להשתמש ברוטב סויה מתוק במקום רוטב סויה רגיל, או להוסיף מעט סוכר למרינדה.
  • ניתן להוסיף מעט שמן צ'ילי חריף לתיבול, לחובבי החריף.

מתכון של מורן תורגמן.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *