פוקצ'ה ביתית
מצרכים:
- 2.5 כוסות קמח (כ- 350 גרם)
- 1 כף שמרים (10 גרם)
- 1 כפית סוכר (5 גרם)
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
- ⅓ כוס שמן זית (למריחה)
- 1 כפית מלח גס
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המצרכים בקערה ולשים את הבצק (ביד או במיקסר) למשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מכדררים את הבצק לכדור ומעבירים אותו לקערה נפרדת מרוחה במעט שמן.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים למשך 15 דקות.
- לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין.
- פותחים את הבצק ביד ויוצרים מכל כדור צורה מאורכת אליפטית. נותנים לבצק לנוח כ-5 דקות.
- אופים בסיר גריל או בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ-12 דקות או עד להזהבה.
יוצר המתכון: סמדר רומי