פוקצ'ה ביתית משגעת עם ירקות קלויים

פוקאצה עם ירקות

פוקאצות ירקות קלות ומפנקות

מרכיבים:

  • בצק:
    • 1 ק"ג קמח
    • 2 כפות שמרים יבשים
    • 2 כפות סוכר
    • 2 כפות דבש
    • ⅓ כוס שמן זית
    • 3 ½ כוסות מים
    • 1 כף מלח
  • ירקות:
    • מגוון ירקות אהובים חתוכים לקוביות (למשל: חצילים, קישואים, בטטות, בצל, פלפלים)
    • שמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור
  • תוספות:
    • מלח גס
    • פלפל שחור גרוס
    • שומשום
    • שמן זית

מתכונים נוספים

נאגטס עוף קריספי יותר טעים משל מקדונלדס – המתכון הסודי שלכם
מרק כרוב פולני מסורתי (קפושניאק) בטעם מדהים – המתכון שיפתח לכם את התיאבון
לחמניות בריוש להמבורגר – הסוד שיגרום לכם לאכול בבית ולא לצאת למסעדות

הוראות הכנה:

  1. הכנת הבצק:
    • בקערת מיקסר, ערבבו קמח, שמרים וסוכר.
    • הוסיפו מים, דבש, שמן זית ומלח. לושו כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
    • מרחו מעט שמן זית על הבצק, כסו בשקית והניחו לתפוח כ-45 דקות.
    • לושו שוב את הבצק ידנית כדקה והניחו לתפוח 35 דקות נוספות.
  2. הכנת הירקות:
    • ערבבו את קוביות הירקות עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
    • אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-30 דקות, עד שהירקות רכים.
  3. הרכבת הפוקאצות:
    • חלקו את הבצק ל-30 עיגולים וצרו פוקאצה מכל אחד.
    • הניחו את הירקות במרכז כל פוקאצה.
    • פזרו מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, שומשום ומעט שמן זית.
    • אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להזהבה.
  4. הגשה:
    • הגישו את הפוקאצות לצד סלט רענן.

טיפ: ניתן לגוון בירקות לפי העונה והטעם האישי.

מתכון של אופירה פחימה יחיא.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *