כבד בקר צרוב עם תבלינים ארומטיים מתכון הורס

כבד בקר צרוב עם תבלינים ארומטיים מתכון הורס

כבד בקר צרוב עם תבלינים ארומטיים

זמן הכנה: כ- 1 שעה ו-15 דקות (כולל זמן השרייה) זמן בישול: 5-10 דקות

מרכיבים:

  • 1 ק"ג כבד בקר, פרוס לפרוסות
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כורכום
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף כמון
  • מלח

אופן ההכנה:

  1. שלב מקדים: ממליחים קלות את פרוסות הכבד וצורבים אותן במהירות מעל להבה גלויה עד לשינוי צבע קל (יש להיזהר לא לייבש את הכבד).
  2. הכנת המרינדה: בקערה, מערבבים היטב את השום הכתוש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום, שמן זית, כמון ומלח.
  3. השריית הכבד: מעבירים את פרוסות הכבד הצרוב לקערה עם המרינדה ומערבבים היטב כך שכל הפרוסות יצופו בתבלינים. מכסים את הקערה ומניחים במקרר למשך שעה לספיגת הטעמים.
  4. צריבת הכבד: מחממים פלנצ'ה או מחבת פסים לחום גבוה. מוציאים את פרוסות הכבד מהמרינדה ומניחים על המשטח החם. צורבים כל פרוסה במשך דקה-שתיים מכל צד, עד שהכבד משחים קלות מבחוץ אך עדיין רך ועדין מבפנים.
  5. הגשה: מגישים את הכבד הצרוב מיד, חם וטרי. הכבד טעים במיוחד לצד סלט ירוק רענן ופירה.

מתכון של מדי רואקי.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *