שוקי עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק – מתכון עסיסי במיוחד

שוקי עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק - מתכון עסיסי במיוחד

עוף בקרמל צ'ילי מתוק

זמן הכנה: 10 דקות זמן אפייה: 45-50 דקות

מצרכים:

  • 2 ק"ג שוקי עוף / כנפי עוף
  • קורט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • שמן זית

למרינדה:

  • 3-4 כפות קטשופ
  • 3-4 כפות סילאן
  • 3-4 כפות צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מתבלים את העוף במלח, פלפל שחור ומעט שמן זית.
  3. מניחים את העוף בתבנית ואופים במשך 35 דקות.
  4. בזמן שהעוף בתנור, מכינים את המרינדה: בסיר קטן, מערבבים את הקטשופ, הסילאן והצ'ילי המתוק. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה והופכת לקרמלית. מסירים מהאש.
  5. מוציאים את העוף מהתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות.
  6. יוצקים את המרינדה על העוף ומערבבים היטב כך שכל החלקים יצופו.
  7. מחזירים את העוף לתנור ואופים במשך 8-10 דקות נוספות, עד שהעוף מבריק ומצופה בקרמל.

בתאבון!

מתכון של גלית בר.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *