פאי תפוחים עם קרום פריך שיגרום לכם להתמכר!
אז נכון, מי לא אוהב פאי תפוחים? ואם תחשבו על זה, באמת למה לא לאכול פאי כל יום? פאי תפוחים עם קרום פריך שמעורר זכרונות של סבתא, ריח של קינמון במטבח ושאלות על ההפסקה הבאה ב"מתי זה יהיה מוכן?". מוכנים לבחור את בני הזוג שלכם לפאי הזה? כי מדובר באהבה שתימשך לפעמים גם יותר ממה שחשבנו!
כיצד נתחיל את המסע לעבר הפאי המושלם?
קודם כל, נצטרך כמה מרכיבים. לא, זה לא שוקולד או בננות או משהו תקני – רק תפוחים, קמח וסוכר (וגם קצת שמן זית, אם אתם בקטע בריאותי). התונה תתחיל להיות כאן, בדרך!
מרכיבים עיקריים:
- 4-5 תפוחים בינוניים (פינק לידי, כמה שיותר מתוקים)
- 1/2 כוס סוכר (או יותר, בשביל מתיקות מופרזת!)
- 1/4 כפית קינמון (ההקפצה הזאת היא עבור הסבתא)
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס חמאה קרה (בחרו באיכות, אלא מה?)
- 1/4 כפית מלח
אז מה עושים עכשיו? מתחילים את הכנת הקרום!
שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. חותכים את החמאה הקשה לקוביות ומוסיפים לקערה. עכשיו נשאר לדעה תורה: מערבבים את הכל עד שהקוביות התמזגו עם הקמח, ויתקבל לנו תערובת פירורית. מה שמומלץ? לקחת כוס מים קרים, להוסיף בהדרגה ולקפל את הבצק עד שהכל מחובר ויוצא בחלומות טועים! לא להיבהל אם לקחו לכם 10 פעמים: אתם בכנסת התפעלויות!
מה עם התפוחים? איך נדאג להם?
כאן הקסם קורה. חותכים את התפוחים לפרוסות ומוסיפים את הסוכר והקינמון. מניחים בתבנית, יוצקים מעל את הבצק ומעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות. תנו לזה 30-35 דקות ואמור לצאת מזה פאי שתמיד תדבר עליו!
שאלות שיכולות לצוף:
- מה אם אין חמאה? – אולי אפשר שמן קוקוס או מרגרינה, לא נלך על שטויות!
- אפשר לשים אגסים במקום תפוחים? – למה לא? נסו הכל!
- ואם זה יצא יבש? – כי אתם לא אהבתם את הבצק, אז עם ברנש מסכנה.
- כמה זה בסוף קלוריות? – בואו נדבר על זה אחרי הקיסם!
אז תיהנו עם הפאי תפוחים שלכם, אל תשכחו לחלוק, או שלא…