עוגיות משוגעות ב-3 צעדים – תתכוננו להתמכר!
אהלן, אוהבי הבצק והמתוק! היום אני רוצה לשתף אתכם עם מתכון לעוגיות שכל אחד יכול להכין, גם אם לא הצלחתם להביא לסבתא שלכם את המתכון המושלם לבצק עלים. לא, זה לא מצריך תואר בקונדיטוריה!
אז מה צריך בשביל המתכון הזה? (ותשאלו את עצמכם, האם יש דבר כזה "יותר מדי עוגיות"?)
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר (אם בא לכם דיוויד בהתחלה, קחו חצי)
- 1/2 כוס חמאה רכה
- 1 ביצה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח (לא, זה לא סתם תיבול, אל תוותרו)
- ולגיוון: שוקולד צ׳יפס, אגוזים או מה שבא לכם!
אז איך הכוח הזה עובד? (והאם זה באמת כל כך קל?)
קדימה, בואו נתחיל! תזרזו את עצמכם לפני שהעוגיות יהפכו לעוגות, כי במעבדה שלנו בישול לא מתעכב!
שלב 1: ערבוב ואיחוד
שימו את כל החומרים למעט שוקולד צ׳יפס בקערה הגדולה שלכם. ערבבו עם כף עץ (או מה שיש לכם) עד שהתערובת מתאחדת. נכון, זה לא דורש מאמץ כמו למסוק תורמוסים!
שלב 2: הוספת השוקולד
כשהקוקי דואג, הגיע הזמן להוסיף את השוקולד צ׳יפס. ערבבו, ערבבו ואחר כך ערבבו עוד קצת. בכל זאת, אף אחד לא רוצה עוגיה חיוורת!
שלב 3: אפייה שמגיעה הברווז (או לשים בתנור)
חתכו את התערובת לעיגולים והניחו על תבנית עם נייר אפייה. ואז, לתנור! תנו להם להתאפות ב-180 מעלות במשך 10-12 דקות. רוצים להגיע לתוצאה מושלמת? התבוננו בהם!
שאלות ותשובות – מהמקצועיים לרוטטנים
- ש: איך אני יודע שהעוגיות מוכנות?
ת: ברגע שהן מתחילות לתפוס צבע זהב, הגיע הזמן להוציא! - ש: אפשר לשמור אותן במקפיא?
ת: בהחלט! רק עטפו אותן היטב כדי שלא יתייבשו. - ש: מה לעשות אם אני לא אוהב שוקולד?
ת: קחו אגוזים, פרי מסוכר או פשוט תתפרעו!
ועכשיו, קחו רגע להיות גאים בעצמכם – יצרתם עוגיות! זה הזמן להתרווח, לשתף עם חברים (או לא) ולחכות למחמאות שיגיעו! תיהנו, ובאמת אל תכנסו לקורונה – העוגיות יכולות להיגמר מהר מאוד!